1.5 MİLYONLUK DEV YATIRIM ERGANİ’YE

1.5 MİLYONLUK DEV YATIRIM  ERGANİ’YE
Çözüm süreciyle birlikte bölgede ekonomik anlamda bahar havası yaşanırken, özel teşebbüsün girişimiyle Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 1.5 milyonluk yatırım yapılarak 50 kişinin istihdamını sağlayacak fabrika açıldı.

Bölgede yıllardır küvet, jakuzi ve yapı malzemeleri alanında faaliyet yürüten Sieva Banyo, Ergani ilçesine bağlı Karpuzlu köyü Gedicik mezrasında 1.5 milyon liralık yatırım yaparak fabrika açtı. Başlangıçta 25 kişinin istihdam edildiği fabrikanın tam faaliyete geçmesiyle birlikte 25 kişinin daha istihdam edileceği fabrikanın açılışını İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz yaptı. Sieva Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Ural Erel, hedeflerinin ilçe ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu belirterek, yatırımcıları çözüm sürecinin etkisiyle birlikte ticari anlamda cazibe merkezi haline gelen Ergani’de yatırım yapmaya çağırdı.

"YATIRIMCILARIN ÖNÜNÜ AÇTI"
Ergani ilçesine bağlı Karpuzlu köyü Gedicik mezrasında hizmete giren küvet, jakuzi ve yapı malzemeleri alanında faaliyet yürüten Sieva Banyo üretim fabrikasının açılışını gerçekleştiren Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, çözüm süreciyle birlikte bölgede ekonomik canlılık sağlandığını belirtti. Yatırımcıları Ergani ilçesine yatırım yapmaya çağıran Kaymakam Yonsuz, "Ergani’de böyle bir yatırımın hayata geçirilmesi, ilçemiz için çok önemlidir. Bu yatırım ilçemizde gerek istihdama, gerekse birçok sektörün canlanmasına yardımcı olacaktır. Ergani’de yatırım yapmak isteyen yatırımcılara örnek teşkil edebilecek düzeyde olan bu işletmeye başarı diliyorum. Çözüm sürecinin devam ettiği bu süreçte yatırımcıları ilçemize bekliyoruz. İlçemiz konum olarak yatırıma açık bir ilçedir. Bu noktada yatırımcılarımıza çağrıda bulunuyorum, Gelsinler burada hem kendileri kazansınlar, hem de iş imkanı sağlayarak ilçemize kazandırsınlar. Bu vesile ile ilçemizde üretim alanında faaliyet yürütecek fabrika yetkililerine hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum" dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.