1.8 milyon kişiye yeni iş kapısı geliyor

1.8 milyon kişiye yeni iş kapısı geliyor
Hükümet, 1.8 milyonluk istihdam hamlesi için düğmeye bastı.

Geçen yıl 1.4 milyon kişilik istihdam sağlanırken, firmalardan açık iş talebi yağan Türkiye İş Kurumu ilk 6 ayda yaklaşık 450 bin kişiyi işe yerleştirdi. Bu yıl 1 milyon kişiye istihdam sözü veren hükümet, organize endüstri sanayi bölgeleri ve organize sanayi bölgelerindeki yatırımların tamamlanmasıyla yaklaşık 800 bin yeni istihdam yaratmayı hedefliyor. Böylece bir yıllık sürede yaklaşık 1.8 milyon kişiye iş kapısı açılmış olacak.

 

Özel sektörde istihdam

 

"Her eve iş ve aş" sözü veren hükümet toplum yararına işlerde çalışan dezavantajlı kesimlere özel sektörde de istihdam yaratacak. Özel sektörün geçici olarak işe aldığı gruplara haftada en az bir gün işbaşı eğitimi, meslek kursu verilerek nitelikli elemananlar yetiştirilecek. Nitelikli işçileri 9 aydan uzun süre çalıştıran patronların teşvik süreleri de uzatılacak. Hükümetin süreyi uzattığı işbaşı eğitimde adeta talep patlaması yaşanıyor.

 

Bu kapsamda işe alınanlara aylık bin 300 lira ödeme yapılıyor. Yıl sonuna kadar devlet tarafından yapılacak ödeme tutarı 3 milyar lirayı geçecek.

 

Toplum yararına programların kapsamı da genişletiliyor. İşgücü piyasasına girişi en zor olan gruplar kategorize edilecek. Zorluk seviyesine göre artan oranda uygulanacak. Hedef kitle istihdamda kaldığı süre uzadıkça artan oranlı teşvik uygulanacak.

 

2.4 milyar liralık kaynak

 

İŞKUR, 2015'te kayıtlı 2 milyonu aşkın işsizin yaklaşık yarısını işe yerleştirdi, bunların üçte birini de kadınlar oluşturdu. Toplum yararına işler, aktif işgücü programlarından yararlananların sayısı 2.5 milyona ulaştı. Gençlerin yüzde 60'ının 4 ay gibi kısa bir sürede işe yerleştirildiği programlar için yaklaşık 2.4 milyar liralık kaynak aktarıldı. Bir yıldan fazla işsiz kalan 25 yaş gençler, 35 yaş üstü işsizleri 6-9 ay istihdam eden özel sektöre teşvik verilecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.