'1 beşik, 1 biberon, 1 mama' kampanyası sürüyor

'1 beşik, 1 biberon, 1 mama' kampanyası sürüyor
Çete saldırıları nedeniyle kentlerini terk etmek zorunda kalan ve Suruç'da misafir edilen Kobanêliler için yürütülen kampanyalar sürüyor.

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kış koşullarıyla birlikte özellikle çocuklar için ihtiyaçlarının arttığını belirterek "1 beşik, 1 biberon, 1 mama" kampanyasına daha fazla destek çağrısı yaptı.

DAİŞ çetelerinin saldırılarından dolayı Kobanê'den Suruç'a gelenler için Kobanê Kriz Koordinasyonu tarafından düzenli şekilde ihtiyaçlar temelinde destekler organize edilirken, koşullara göre ortaya çıkan ihtiyaçlar için de kampanyalar düzenleniyor. 0 ile 3 yaş arasındaki 6 bin 500 bebek ve 20 bin çocuk için KobanêKriz Koordinasyonu ve RojavaYardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından başlatılan "1 bebek için 1 beşik ve 1 biberon,1 mama" kampanyası sürüyor. Kış koşulları nedeniyle bebeklerin yaşamlarının daha da zorlaştığına dikkat çeken Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çalışanı Merve Merdane, çadır kentlerde fazla sayıda çocuk ve bebeklerin kaldığını bunların ihtiyaçlarını karşılamak için kampanyalar yaptıklarını söyledi.

'Bebekler için beşik lazım'

Özellikle gönüllülerin yönlerini Suruç'a dönmesi gerektiğini kaydeden Merdane, Kobanêli çocuklar ve bebekler için desteklerin daha fazla artması gerektiğini belirterek, herkese dayanışma çağrısında bulundu.Merdane, "İhtiyaçlar bitmediği için kampanyamız devam ediyor. Kış koşularının gelmesiyle birlikte bebekler için Küçük beşikler gerekiyor. Eğer gönderebilen çadırları göz önünde bulundurarakküçük beşikler göndersinlerveya belirtilen hesapla numaralarına para şeklinde de yardım yapsınlar biz burada küçük beşik yapan insanlara yaptırabiliyoruz" diye konuştu.

'Yardımların bir an önce gelmesi gerekiyor'

Merdane son olarak şunları dile getirdi: "Annelerin yaşadığı stresten ve soğuk havalardan dolayı sütleri kesilmiş durumda. Çocuklar toz mamalarla besleniyor ancak gelen mamalar çok eksik. Bunun için bebek maması, süt ve biberona çok ihtiyaç var. Çocukların gelişmesi için bu yardımları erteleyemiyoruz ve biran önce yardımların gelmesi gerekiyor. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz. Kampanyalarımıza destek vermelerini bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.