1 Mayıs 1977’de katledilenler Kazancı Yokuşu’nda anıldı

1 Mayıs 1977’de katledilenler Kazancı Yokuşu’nda anıldı
1 Mayıs 1977’de katledilen 35 emekçi, katledildikleri Kazancı Yokuşu’nda anıldı.

 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1977 yılı 1 Mayıs’ında Taksim’de katledilen 35 kişiyi, katledildikleri Kazancı Yokuşu’nda andı.

The Marmara Oteli önünde bir araya gelip “1 Mayıs” pankartı açan emek ve meslek örgütlerinden temsilciler, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Bijî Yek Gûlan” ve “Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği” sloganlarıyla Kazancı Yokuşu’na yürüdü.

Anmaya HDP İstanbul İl Eş Başkanları Doğan Erbaş ile Aysel Güzel, HDK temsilcileri, CHP milletvekilleri ve birçok siyasi parti ve platformdan temsilciler de katıldı.

Anmada konuşan emek örgütü temsilcileri, “1 Mayıs’ta mücadeleyi daha çok yükseltmeye” diyerek herkesi Bakırköy’de düzenlenecek 1 Mayıs kutlamasına katılmaya davet ettiler.

“Korku duvarını yıkmak için bir mitinge ihtiyacımız var”

Anmada konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs kutlamalarının adresine dair tartışmalara değinerek, “Barış güvercinlerimizin nasıl katledildiğine hepiniz tanıklık ettiniz. Türkiye’de bir korku duvarı yaratılmak isteniliyor. Bu korku duvarını yıkmak için bir mitinge ihtiyacımız vardı. Yoldaşlarımızla yol arkadaşlarımızla birlikte aldığımız karar doğrultusunda bu yıla mahsus Bakırköy’de kutlama kararı aldık” dedi.

Konuşmaların ardından sendikacılar ve eyleme destek verenler Kazancı Yokuşu’na karanfiller bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.