1 Mayıs coşkuyla kutlandı

1 Mayıs coşkuyla kutlandı
1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Haber: Özcan YILDIZ

Diyarbakır ve bölge illerinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.  Diyarbakır’daki kutlamalarda işçiler davul zurna eşliğinde halay çekerek, yaşanılabilir bir hayat için şartların düzeltilmesi talebinde bulundu.

 

Diyarbakır’da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde 1 Mayıs İşçi Bayramı, 5 Haziran Meydanı’nda (İstasyon Meydanı) kutlandı.  Mitinge sendika temsilcilerinin yanı sıra HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, CHP il örgütü, HDP, ESP, Kürdistan Sosyalist Partisi temsilcileri katıldı.

Mitingde konuşan DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, “KHK’ler ile on binlerce emekçinin hakkı gasp edildi. Buna karşı mücadele edeceğiz ve direneceğiz” dedi.

 

HDP’li Uca: İnkar ve imha siyasetine ‘hayır’

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ise Soma ve Şirvan başta olmak üzere, yaşamını yitiren işçileri andı. Ülkede işsizlik oranlarını sıralayan Uca, kadın ve çocukların çalışma şartlarına dikkat çekti.

Uca, şöyle konuştu: Kürt halkı için statü talebimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. Devletin evdeki hesabı çarşıya uymadı. İhraçlar ile halkın biat edeceğini düşündü. Kimse halkların iradesine el koyamaz. İhraçlara karşı mücadeleyi yükselteceğiz. İnkar ve imha siyasetine her zaman ‘Hayır’ sesini yükselteceğiz” diye konuştu.

 

Gökalp: Birlik olmalıyız

Tabip Odası Merkez Konseyi üyesi Doktor Şehmus Gökalp ise hükümetin OHAL kapsamında çıkardığı KHK’ler ile emekçilerin ihraç edilmesine tepki gösterdi.  Hükümetin politikalarını eleştiren Gökalp, “Eğer biz emekçiler, işçiler, haklarımızın elimizden alınmasını ve emeğimizin savaş politikaları ile çarçur edilmesini istemiyorsak, birlik olmalıyız. Başka çözüm veya alternatif yok. Fırat ve Dicle nehri gibi, gürül gürül akmadan emeğin değersizliği bitmez” dedi.

Konuşmaların ardından kutlama müzik dinletisiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.