1 ton 592 kilo atık pil geri dönüşüme gönderildi

1 ton 592 kilo atık pil geri dönüşüme gönderildi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği, 58 okul ve 36 bin 620 öğrencinin katılım gösterdiği “Atık Piller Çöpe Değil Geri Dönüşüme” kampanyasında toplam 1 ton 592 kg atık pil toplanarak geri dönüşüme gönderildi.

  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çevreye zarar veren atık pillerin geri dönüşümünü sağlamak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte ortak çalışma yürüttü. Bu çerçevede 2016-2017 eğitim-öğretim yılında “Atık Piller Çöpe Değil Geri Dönüşüme” kampanyası başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi, 58 okula atık pil kutuları yerleştirerek kampanyayı başlattı. 58 okulda 36 bin 620 öğrencinin katılım gösterdiği kampanya boyunca 1 ton 592 kilogram atık pil toplandı. Kampanyanın 30 Nisan 2017’de tamamlanmasıyla okullarda toplanan atık piller tutanak karşılığında Büyükşehir Belediyesi ekiplerince teslim alındı. Toplanan piller, geri dönüşüme gönderilmek üzere Çöp Toplama İstasyonu’na götürüldü.

  Dereceye giren okullara ödüller verildi

  Kampanyada 210 kg atık pil toplayan Ozan Neşet Ertaş Anadolu Lisesi birinci, Muazzez Sümer Meslek Teknik Lisesi 127 kilogramla ikinci, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ise 119 kg ile üçüncü oldu. Ayrıca okulların öğrenci sayısı baz alınarak yapılan sıralamada ise 78 öğrenci mevcuduyla Silvan ilçesi Çevriksu Ortaokulu 7 kilo 400 gramla birinci, 14 öğrencisi bulunan Bismil Hasan Pınar İlkokulu da 2 kg atık pille ikinciliği elde etti. Pillerin geri dönüşümünü yaygınlaştırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, kampanyada en fazla pil toplayarak dereceye giren okullara çeşitli ödüller verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.