10 günde 40 bin kişi başvurdu!

10 günde 40 bin kişi başvurdu!
Diyarbakır’da, bin 790 kişinin alınacağı işe başvuranların sayısı belli oldu

Tigris Haber- Diyarbakır’da, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında 6 ay süreyle işe alınacak bin 790  kişi için yapılan başvurular sona erdi. Geçici işte çalışabilmek için 10 günde yaklaşık 40 bin kişinin başvurduğu öğrenildi.  Öte yandan Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere işe alınacak 11 kişi için binlerce kişinin başvurduğu öğrenildi.

İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğü'nce TYP kapsamında kentte çeşitli kurum ve kuruluşlarda 6 ay için asgari ücretle alınacak bin 790 işçi için 10 gün önce yapılan başvurular sona erdi. İŞKUR yetkililerinden edinilen bilgilere göre bugüne kadar yapılan başvuru sayısı 40 bini aştı.

is-kur-(2).jpeg

11 kişi için başvurular başladı

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere 278'i engelli, 146'sı eski hükümlü olmak üzere 3 bin 243 "sürekli işçi" alımı için ise başvurular sürüyor. İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğü önünde başvurulardan dolayı uzun kuyruklar oluştu. Gençlik ve Spor Bakanlığ’na Diyarbakır’dan alınacak 11 kişi için başvurular sürüyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığına bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere 3 bin 243 sürekli işçi alımı yapacaklarını duyurdu. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yapılacak sürekli işçi alımı için başvurular 11 Şubat Pazartesi günü başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere alınacak sürekli işçilerin meslek kolları şöyle:

"Temizlik Görevlisi, Cankurtaran, Mekaniker (Pedallı Araçlar), Otobüs Kaptanı (Şoför), Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Elektrik Tesisatçısı (Bina), Güvenlik Görevlisi, Havuz Suyu Operatörü, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Garson (Servis Elamanı), Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı), Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni, Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Makine Teknikeri, Gençlik Lideri, Muhasebeci."

Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 11.02.2019 ile 15.02.2019 tarihleri arasında online olarak yapılabilecek.

Bakanlık tarafından alınacak engelli ve eski hükümlüler temizli görevlisi olarak işe alınacaklar. Başvuru yapacakların en az ilköğretim mezunu olmaları gerekiyor. Temizlik görevlisi olarak işe alınacak 278 engelli ve 146 eski hükümlü, 27 Şubat günü noter huzurunda kuraya tabi tutulacak ve kura sonucunda belirlenecek asıl adaylar ileri bir tarihte sözlü sınava tabi tutulacaklar.

 

Özge AKENGİN-ÖZEL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.