100 hafta geçti fail yok!

100 hafta geçti fail yok!
Diyarbakır Barosu’nun Tahir Elçi için yaptığı eylem 100'üncü haftasını geride bıraktı. Baro Başkanı Ahmet Özmen, Elçi için “Terör örgütü mensubu" ifadesinin kullanılmasına sert tepki göstererek, “Tahir Elçi'yi bu şekilde anmak hiç kimsenin haddi değildir”

 

 

Diyarbakır Barosu, Sur'da öldürülen eski başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunmaması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili şekilde yürütülmemesini protesto etmek amacıyla bu hafta da Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi. Her hafta yapılan Elçi eylemi bugün 100’ncü haftasını geride bıraktı. Eyleme çok sayıda avukat cüppeleriyle katılırken, TİHV Genel Sekreteri Şebnem Korur Fincancı da destek verdi.  Eylemde, üzerinde Elçi'nin fotoğrafının yer aldığı Kürtçe ve Türkçe yazılı "Seni unutmayacağız" pankartı açıldı.

 ELÇİ EYLEMİ 100’ÜNCÜ HAFTASINDA

 Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, adliye önünde yaptıkları eylemin 100’üncü haftasının olduğunu ve bir kez daha adalet talep ettiklerini söyledi. Özmen, "Buradan tam 100 hafta boyunca yetkililere seslendik, en tepeden yerel yetkililere kadar. Yapmış olduğumuz görüşmelerde Tahir Elçi'nin faillerinin bulunacağına dair bize söz verdiler. Ben bir kez daha söz verenlere ayrı ayrı sesleniyorum. Bize verdiğiniz sözü lütfen tutun. Elçi'nin bulunması sizin görev ve sorumluluğunuzdur” dedi. 

 ELÇİ’NİN ‘ÖRGÜT MENSUBU’ YAPILMASINA TEPKİ

 Diyarbakır'da bir yurttaş hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle açılan davanın iddianamesinde Elçi için "Terör örgütü mensubu" ifadesi kullanılmasına dikkat çeken Özmen, sert tepki gösterdi. Özmen, "Biz Tahir Elçi'nin faillerinin tespit edilip yargı önüne çıkarılmasını beklerken, Diyarbakır'da bir ağır ceza mahkemesine açılan bir soruşturma dosyasında dün itibariyle Tahir Elçi için iddianamede yapılan bir niteleme ile şoka uğradık. İddianame de Tahir Elçi'nin cenaze töreninden bir paylaşım ve bu paylaşımda sanık tarafından yapılmış bir yorum üzerine açılmış bir dava.  Tahir Elçi cenazesinin bulunduğu fotoğraf için iddia makamı ne yazık ki 'Terör örgütü üyesinin cenaze töreni' şeklinde bir niteleme yapmıştır” diye konuştu.  

 ‘KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR’

 Özmen, Elçi’nin “örgüt üyesi” olduğu ibaresine ilişkin şu ifadelerde bulundu: “Bu hem baromuzu hem de Tahir Elçi'nin tüm sevenlerini ciddi bir şekilde sarsmış ve şoka uğratmıştır. Tahir Elçi bütün hayatını barışa, demokrasiye ve adalet mücadelesine adamış entelektüel bir insan hakları savunucusudur. Tahir Elçi hem daima şiddete karşı durmuş, şiddete başvuran her kesime her kitleye karşı yüksek sesle itirazını dile getirmiştir. Tahir Elçi'yi bu şekilde anmak hiç kimsenin haddi değildir. Ben bu söylemi hepimizin huzurunda bizde yarattığı duygu kırılmasını, adalete olan inancımızı dile getirerek kınıyorum." 

 Açıklama 5 dakikalık oturma eylemiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.