112 yaşındaki Zeynep beyaz İpek’in tek hayali barış

112 yaşındaki Zeynep beyaz İpek’in tek hayali barış
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan, torunlarının torununu gören ve dünyanın en yaşlı insanları arasında bulunan 1903 doğumlu Zeynep Beyaz İpek, çok savaş ve kıtlık gördüğünü, acılar yaşadığını belirterek,

 

   “Tek hayalim barış. Dünya gözüyle barışı da görmek istiyorum” dedi.

  Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Özbilek köyünde yaşayan 1903 doğumlu Zeynep Beyaz İpek, Türkiye’nin cumhuriyet tarihinin canlı tanığı. Dünyanın en yaşlı insanları arasında bulunan, 7 çocuğu 48 torunu, 18 de torunlarının torunu olan İpek, savaşlara, kıtlıklara ve darbelere tanık oldu. Dünyaya geldiği günden beri bu topraklarda savaşın olduğunu belirten İpek, artık dünya gözüyle barışı görmek istediğini vurguladı.

  “ARTIK KİMSE AĞLAMASIN”

  11 yıl önce kaybettiği hayat arkadaşının 4 yıl askerlik yaptığını anlatan İpek, “Asker yolu gözledim, ölmeden geri geldiği için çok sevindim. Eşim benden 10 yaş büyüktü. Eşimi kaybettikten sonra, halen bu bölgede savaş olduğunu duyuyorum. Gözlerim iyi görmediğinden dolayı televizyona bakamıyordum. Oğlum, torunum, her bir yerden aile fertlerinden ses çıkıyor. Bana ‘filan bir yerde asker, filan bir yerde polis öldü’ diye bana söylüyorlar. Ben her zaman üzüldüm ve isyan ettim. Artık analar, nineler, evlatlar, torunlar, yeğenler ağlamasın” dedi.(İha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.