12 bin 800 polis açığa alındı

12 bin 800 polis açığa alındı
Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 2 bin 523'ü amir olmak üzere 12 bin 801 personel açığa alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 2 bin 523'ü amir olmak üzere 12 bin 801 personel açığa alındı. Diyarbakır’da 5’i 3. Ve 4. Sınıf emniyet müdürü olmak üzere toplam 646 polis görevden uzaklaştırıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yapılan açıklamada, "667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin 2’nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 12801 personel görevden uzaklaştırılmıştır" denildi. Açıklamada, görevden uzaklaştırılanlardan 2 bin 523'ünün amir sınıfından olduğu kaydedildi.

Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığı’nca Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatı içerisindeki FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen 12 bin 801 emniyet personeli görevinden uzaklaştırıldı. Açığa alınanların çoğunluğunu kapsayan illerden biri olan Diyarbakır’da ise bu sabah itibariyle 5’i 3. ve 4. sınıf emniyet müdürü 646 polis memuru görevden alındı. Polislerin FETÖ ile bağlantılı olup olmadığı sürecek olan araştırmada ortaya çıkağı öğrenilirken ayrıca suç unsuru tespit edilmesi durumunda ise meslekten ihraçlarının isteneceği bildirildi.

Batman’da 160 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyon kapsamında çok sayıda polis görevinden uzaklaştırıldı. Batman’da da FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla görevden uzaklaştırılan 160 polisin arasında rütbelilerin de olduğu ifade edildi. Açığa alınan polislerin FETÖ üyesi olup olmadıkları konusunda soruşturmanın yapılacağı belirtildi. Açığa alınan polislerin kimlik ve silahlarına el konulduğu da kaydedildi.

Bitlis’te 250 polis görevden uzaklaştırıldı

Bitlis’te Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 250 polis görevden uzaklaştırıldı.

FETÖ operasyonu kapsamında Bitlis ve ilçelerinde görev yapan aralarında emniyet amirleri ve komiserlerin de bulunduğu 250 polis memuru görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan polisler hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Siirt'te 220 polis açığa alındı


Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen soruşturmada 220 polis açığa alındı.

Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Siirt Emniyet Müdürlüğü bünyesinde; 3 emniyet müdür yardımcısı, 2 emniyet amiri, 4 komiser, 14 komiser yardımcısı, 7 baş polis olmak üzere toplam 220 polis açığa alındı.

Van’da 95 polis görevden uzaklaştırıldı

Van’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 95 polis görevden uzaklaştırıldı.

 Alınan bilgilere göre, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 12 bin 801 polis, Türkiye genelinde görevden uzaklaştırıldı. Bu polisler arasında Van Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 18 rütbeli ve 77 memur olmak üzere toplam 95 polisin de bulunduğu belirtildi. (İHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.