136 işyerine Beyaz Bayrak verildi

136 işyerine Beyaz Bayrak verildi
Sağlıklı gıdaya erişimi sağlamak için işyerlerine yönelik Beyaz Bayrak uygulamasını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu yıl denetime alınan 380 işyerinden kriterlere uyan 136’sına Beyaz Bayrak verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, kentte gıda üreten, satan, işleyen, depolayan işyerlerini sürekli denetliyor. Bu yıl Beyaz Bayrak uygulaması için denetime alınan 380 işyerinden 136’sı kriterlere uygun bulundu. Uygulama ile 95 işyerine 3 yıldızlı, 41 işyerine ise 2 ve 1 yıldızlı bayraklar verildi.

 

Projemiz kapsamlı bir şekilde yürüyor

 

Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, gıda kontrol ekiplerinin kent genelinde denetimlerini sürdürdüklerini belirterek, denetimlerin özellikle vatandaşların sıklıkla gittikleri kafeler, lokantalar, yemekhaneler, yemek üreten yerlerde yapıldığını ifade etti. Hijyenik ve teknik açıdan gıda mevzuatına uygun davranan ve duyarlı olan iş yerlerine bir, iki ve üç yıldızdan oluşan Beyaz Bayrak verdiklerini kaydeden Mertoğlu, “Halkımız bu Beyaz Bayrakları gördüğü işletmelerde gönül rahatlığıyla yemek yiyebilirler, buralardan alışveriş yapabilirler, bu konuda herhangi bir tereddüt yaşamasın. Bizim bu projemiz çok kapsamlı bir şekilde yürüyor” dedi.

 

95 işyerine üç yıldızlı bayrak verildi

 

Bu yıl içerisinde 380 işyerine giderek gıda mevzuatına uyup uymadıkları yönünde denetimler yaptıklarını anlatan Mertoğlu, 146 işyerine Beyaz Bayrak verdiklerini, 95 işyerine verilen bayrakların üç yıldızlı olduğunu kaydetti.

 

Mertoğlu, gıda denetimlerinin yıl boyunca devam ettiğini, Beyaz Bayrak alan işletmelerin sonraki denetimlerde yetersizliklerinin oluşması durumunda bayrak yıldızlarının düşürebileceğini ya da tamamen kaldırılabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.