14 yaşındaki Emine estetik olmak istiyor

14 yaşındaki Emine estetik olmak istiyor
Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde yaşayan Doğuştan Hemanjiom Kılcal Damar Damar Timörü hastası olan 14 yaşındaki Emine Bedia Uzan yüzündeki yara izinin geçmesi için gereken estetik ameliyatı olmak için

 

 Yaptığı yüz nakilleriyle adını tüm dünyaya duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan ulaşıp estetik ameliyatı olmak, için yardımcı olunmasını istiyor.

Ergani’de yaşayan 14 yaşındaki Emine Bedia Uzan’ın yaşamı tam bir dram. Doğuştan Hemanjiom yani Damar Timörü Kılcal Damar Genişlemesi hastası olan Emine Bedia 4 yaşında 15 kez lazer ışın tedavisi gördü. Bütün tedavileri tamamlanan Emine’nin şimdi tek derdi estetik ameliyat olarak yüzündeki lekenin giderilmesi.

 Dermanbaba Lakaplı Hayırsever Yılmaz Acu tarafından 2007 yılında dönemin Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a Emine Bedia Uzan’ın durumu anlatıldı. Büyükanıt’ın girişimiyle o zaman henüz  4 yaşında olan Emine Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) Plastik  ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı bölümünde tam 15 kez lazer ışın tedavisi gördü. Yılmaz Acu ile birlikte 21 kez Ankara’ya giden Emine daha sonra tedavisini İstanbul’da devam ettirdi. Bütün tedavi işlemleri son aşamaya gelirken Emine’de büyüdü ve şuan 14 yaşına bastı. Şimdi Emine’nin tek derdi yüzünde oluşan izin estetik ile temizlenmesi.

Okulun en çalışkan öğrencilerinden olan 8’nci sınıf öğrencisi Emine Bedia Uzan öğrenim süresince 5 kez taktir belgesi almayı başardı.

Tek hayalinin yüzündeki yaradan kurtulmak olduğunu belirten Emine, “Yıllarca hep bu hastalıkla yaşadım. Şimdi hastalığım iyileşti yalnız yüzümde çok kötü yara oluştu. Okula gidiyorum arkadaşlarım beni çok seviyorlar ama  bu durum beni çok üzüyor. Ailem ile araştırdık. Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan beyin var olduğunu öğrendik. Benim derdime derman olacak biri olduğunu söylediler. Sağlık güvencem var ama sanırım estetiğe sağlık güvencesi yetmiyormuş. Ailemin imkanı yok masrafları karşılamaya, gerçi bugüne kadar bütün imkanlarını seferber ettiler benim için, benim şuan için tek isteğim var yüzümdeki yaradan kurtulmak. kısmet olursa tek hayalim var okuyup  Plastik  ve Rekonstrüktif Cerrahi doktoru olmak  ve böyle zor durumda olan hastalara yardımcı olmak çok istiyorum lütfen bana yardım edin” dedi.

‘Tek derdi kızının iyileşmesi’

Kızının doğuştan rahatsızlığı olduğunu belirten Baba Muzaffer Uzan ise, “Kızım doğuştan rahatsızlığı vardı. Diyarbakır’da dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu sayesinde kızım 2007 yılında  GATA’da tedavi görmeye başladı yaklaşık 6 yıl Ankara’ya gelip gittik. Yılmaz Acu, GATA hastanesine dönemin genel kurmay başkanı Orgeneral  Yaşar Büyükanıt’ ın yanına giderek  tedavisi için yardım istemişti. Sağolsun Sayın Büyükanıt’ta Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) hastanesine talimat vererek tedavisine başladılar. Yılmaz Acu 21 kez bizimle Ankara’ya eşlik etti. Sayın Yaşar Büyükanıt paşamıza ve tüm doktorlara , Yılmaz Acu’ya sonsuz teşekkür ediyorum Allah razı olsun  şimdi kızım büyüdü  ve internetten araştırıyor en iyi plastik cerrahi doktorlarını ve tvlerde yüz nakli yaparak Yaptığı yüz nakilleriyle adını tüm dünyaya duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan ulaşıp estetik ameliyatı olmak, için yardımcı olunmasını istiyor. Biz asla para yardımı istemiyoruz çok şükür  durumumuz  az çok iyi geçinip gidiyoruz  sadece kızımın iyi bir estetik ameliyatı olmasını istiyorum  bir şey yapamayınca da üzülüyorum” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.