15 günde çözüldü

15 günde çözüldü
Haberimiz üzerine ‘o’ okuldaki bütün sorunlar çözüldü; darısı diğer okulların başına!

Özge AKENGİN-ÖZEL

Tigris Haber- Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’nde 350 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü okulun harabeyi andıran görüntüleri 15 gün içinde çözüldü. 5 Aralık tarihinde ‘Bu nasıl eğitim yuvası’ manşetiyle verdiğimiz haber üzerine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatı ile ilgili kurumlar harekete geçmişti.

Geçtiğimiz günlerde Hazro İlçesi’ndeki Yazgı Orta Okulu’nda, kapısız tuvaletler, penceresi ve kapıları kırık sınıflar hem velilerin, hem de öğrencilerin tepkisine neden olmuştu. Gazetemiz yaşanan bu görüntüleri gündeme getirmişti. Haberimiz ulusal basında da geniş yer bulmuştu. Haberimiz üzerine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatı ile çalışması başlatıldı.  Çalışmalar kapsamında 15 günde ekipler okulda yaşanan tüm eksiklikleri giderdi. Kısa sürede biten çalışmalar aileleri ve öğrencileri sevindirdi. Ancak okuldaki öğretmen sıkıntısı sürüyor. Hazro Kaymakamlığı, bu sorunun da çözümü için ailelere söz verdi. Sorunun en kısa sürede çözüleceğini iletti. 

Vali Güzeloğlu talimat vermişti

Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’nde 350 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü okulun harabeyi andıran hali üzerine yaptığımız haber ulusal medyada da gündeme gelirken, konuyla ilgili Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da kısa bir değerlendirmede bulunmuştu. Hazro İlçesi’ne bağlı Yazgı Köyü’nde 350 çocuğun eğitim ve öğretim gördüğü Yazgı Orta Okulu’ndaki duruma ilişkin Vali Güzeloğlu gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni İlyas Akengin’e kısa bir değerlendirme yapmıştı.

15 günde çözüldü

Söz konusu sorunun yaşandığı okulla ilgili birimlere talimat verdiğini belirten Güzeloğlu, Yazgı Orta Okulu’ndaki eksikliklerin idarecilerin yeterince vasıflı olmamasından kaynaklandığını ve en kısa zamanda tüm eksikliklerin giderileceğini kaydetmişti. Vali’nin Tigris Gazetesi’ne yaptığı bu açıklamanın üzerinden 15 gün gibi bir sürenin geçmesi ile okuluna sorunları çözüldü. Ancak okulda öğretmen sıkıntısının devam ettiği öğrenildi. İlçe Kaymakamının velilere söz verdiği, öğretmen eksikliğinin en kısa sürede giderileceği belirtildi.

Öte yandan kentteki buna benzer diğer okullar için de harekete geçildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.