15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Diyarbakır Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

 

Kentteki bir otelde düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Şehitler için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunduğu programda, hain darbe girişiminde yaşananlar sinevizyona aktarıldı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yaptığı konuşmada, milletin, varlığına, devletine, dinine, bayrağına ve ezanına kastedenler karşısında çelikleşmiş bir iradeyle dimdik durduğunu söyledi.

"15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti'nin ve milletinin yeni bir diriliş destanı ve yeniden doğuşudur." diyen Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Bilinmeli ki imanlı yüreklerin karşısında duracak ve onları aşacak hiçbir silah ve güç yoktur. Bu millet imanıyla ve inancıyla her dönem bu değerlere sahip çıkmış ve ebediyete inşallah sahip çıkacaktır. Bilinmelidir ki bu büyük devlet ve dualı millet, mazlumun sığınağı ve mağdurun sığındığı kapı olmuş. Gönlünü, kapısını, ekmeğini, sofrasını muhtaç olanla paylaşmış. Hakkı ve adaleti varlığıyla birlikte her dönem tutmuş ayağa kaldırmış ve bugün insanlığın yüz akı olmuş bir devlet ve millettir."

Etkinliğe, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Büyükşehir Belediye Başkan vekili  Cumali Atilla, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.