15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve şehitleri anma halk koşusu

15 Temmuz Demokrasi  Zaferi ve şehitleri anma halk koşusu
Diyarbakır'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle koşu düzenlendi.

 

Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği koşuya yaklaşık 700 sporcu katıldı.

Merkez Sur ilçesinde tarihi İç Kale ile 9. Karayolları Bölge Müdürlüğü arasındaki parkurda yapılan koşunun başlama işareti, Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel tarafından verildi.

Koşu sonunda düzenlenen ödül töreninde ,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, ülkeye, millete, devlete karşı hain girişimlerin bir daha yaşanmaması için dua ettiklerini söyledi.

Demir, "Her türlü terör örgütü ve hainler şunu bilsin ki; bu ülke ve millet asla hainlere meydanı boş bırakmaz. Bu ülke öyle bir ülke ki, göğsü iman dolu." dedi.

Diyarbakırlı gençlerin vatanına ve milletine sahip çıktığını aktaran Demir, "Biz biriz, beraberiz. Ülkemiz için ölmeye ve her zaman da ülkemizi korumaya hazırız." diye konuştu.

Bugünün anlam ve önemiyle koştuklarını dile getiren sporculardan Süleyman Can Yükselmiş de, "Hem vatanımız hem de milletimiz açısından çok acı bir gündü. 15 Temmuz'da millet olarak bir olup bu belayı defettik." ifadelerini kullandı.

Organizasyon sonunda dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri verildi.(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.