15 Temmuz gecesi köprüde yaşananların yeni görüntüleri ortaya çıktı

15 Temmuz gecesi köprüde yaşananların yeni görüntüleri ortaya çıktı
15 Temmuz gecesi köprüde yaşananların yeni görüntüleri ortaya çıktı

 

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da köprüde 34 kişinin yaşamını yitirdiği olaylarla ilgili 135'i tutuklu, 143 darbeci asker hakkında iddianame hazırlandı. İddianameye o gece 15 temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananların MOBESE'ye yansıyan görüntüleri de girdi.

Görüntülerde 22.09'da darbeci askerlerin köprünün Anadolu Yakası girişini kapattıkları görülüyor. Yine görüntülerde vatandaşların köprünün Anadolu Yakası girişinde toplanmaları, darbeci askerlerin vatandaşların üzerine doğru ateş etmeleri yer alıyor.

Köprü güvenlik kameralarından ve MOBESE kameralarından elde edilen görüntülerde darbeci komutanın askerlere verdiği ateş emri de çok net bir şekilde belli oluyor. Darbecilerin ateş etme anında vatandaşların yerlere yatmaları, bazı vatandaşların ise vurulma anları da görüntüler de yer aldı. İki polisin darbeci askerler tarafından derdest edildiği anlar da kameralara yansıdı.

Görüntülerde şüpheli binbaşı Ahmet Taştan'ın çökme pozisyonunda nişan alır vaziyette bekleyen askerlere ateş emri verdiği, askerlerin de ateş ettiği var. Başka bir görüntüde ise darbecilerle konuşmaya gelen motosikletli kişinin ayağından vurulması bulunuyor.

Yine elinde Türk bayrağı olan vatandaşların vurulma anı da güvenlik kameralarına yansıyor. Darbecilerin tankla ateş etme anı da seçilebiliyor. Görüntüler, vatandaşların sabahın ilk ışıklarıyla darbecilerin üzerine yürümesiyle son buluyor.(Kaynak:Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.