15 Temmuz şehitleri anıldı

15 Temmuz şehitleri anıldı
15 Temmuz şehitleri anıldı

 

DİYARBAKIR- 15 TEMMUZ Demokrasi ve Milli İrade Haftası nedeniyle Diyarbakır Valiliği'nce düzenlenen etkinlikler kapsamında, Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Haraket Merkezi'nde şehit olan polis memuru Halit Gülser ile İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan Askeri Çoban, mezarları başında anıldı.

Diyarbakır Valiliği'nce düzenlenen anma programı kapsamında ilk olarak Gölbaşı'ndaki Polis Özel Haraket Merkezi'ne darbecilerin hava saldırısı sonucunda şehit olan polis memuru Halit Gülser'in kabrinin bulunduğu Dicle İlçesi'ne bağlı Pekmezciler Köyü ziyaret edildi. Ziyarette, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Cumali Atilla ve çok sayıda kişi, şehit polis memurun Halit Gülser'in babası Ömer Gülser'e başsağlığı dileklerini iletti. Pekmezciler Köyü'nde şehidin babasıyla bir araya gelen Vali Güzeloğlu, 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ifade ederek, aynı zamanda darbe girişimindeki ihaneti de unutmayacakların söyledi.

'15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ'

15 Temmuz şehitlerinin kahramanca duruşunun, hainlerin gerçekleştirmek istediği kötü niyetleri ve emelleri yerle bir ettiğini belirten Vali Güzeloğlu, "Milletiyle beraber olan, milletin evlatları imanıyla tanka, topa, tüfeğe karşı durdu ve alt etti. Ömer kardeşimize böyle kahraman bir evlat yetiştirdiği için milletçe şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim merhametiyle muamele eylesin, mekanını cennet eylesin. Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun diyoruz. Ne mutlu böyle kahraman bir evladı yetiştirmiş. 15 Temmuz’un birinci yılında milletçe kararlılığımız, imanımız, duruşumuz nettir. Amacımız, devletiyle, milletiyle bölünmez bir bütün olarak geleceğe her geçen gün daha güçlenerek, kararlılıkla, milletçe birlik ve beraberlik içinde yol almak ve erişmektir. Bu büyük yürüşümüzde 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. O ihaneti, ihanetin mensuplarını hiçbir zaman unutmayacağız. Kahramanlarımızı da hiçbir zaman unutmuyoruz. Zaten bu ihanetin unsurları hukukun önünde en ağır şekilde hesaplarını veriyorlar, vermeye devam edecekler" dedi.

Taziye ziyaretinin ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler şehit polis memuru Halit Gülser'in kabrinin başına gelip, karanfil bırakıp dualar okudu.

SİVİL ŞEHİT MEZARI BAŞINDA ANILDI

Vali Güzeloğlu, polis memuru Halit Gülser'in kabrinin ziyaretinin ardından beraberindekilerle, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Boğaz Köprüsü'nde darbeci askerler tarafından öldürülen Diyarbakırlı Askeri Çoban'ın Ergani İlçesi'ndeki baba evini de ziyaret etti. İstasyon Mahallesi'nde bulunan şehidin baba evini ziyaret eden Vali Güzeloğlu, şehit babası Mehmet Çoban'a taziyelerini iletti. Evdeki taziye ziyaretinin ardından 15 Temmuz darbesi şehidi Askeri Çoban'ın Yayvantepe Köyü'nde bulunan mezarlığı ziyaret edildi. Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler şehitlerin kabir ziyaretinin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Haftası nedeniyle, Ulu Cami'de şehitler için okunacak mevlit programına katılmak üzere Ergani'den ayrıldı.

ŞEHİTLER İÇİN TARİHİ ULU CAMİ'DE MEVLİT OKUTULDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Haftası nedeniyle Diyarbakır Valiliği'nce düzenlenen etkinlikler kapsamında merkez Sur İlçesi'nde bulunan tarihi Ulu Camii'nde şehitler için İl Müftülüğü'nce mevlit okundu. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile kamu kurumlarının yetkililerinin katıldığı mevlit etkinliğinin ardından vatandaşlara lokum ikram edilerek, mevlit yemeği dağıtıldı. Kentte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade haftası çeşitli etkinliklerle sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.