16 ilin valisi ile seçim toplantısı

16 ilin valisi ile seçim toplantısı
Diyarbakır’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi 16 ilin Valisi ile bir araya geldi.

 Terörle mücadele konusunda mahalle bekçilerinin önemine değinen Bakan Soylu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı açık, bekçi düdük çalacak. Gündüz çalışmayacak bekçi, geceleyin düdüğünü öttürecek. Vatandaş uyurken, bilecek ki bekçi kardeşi huzuru için, güveni için, rahatı için, sokaklarda dolaşacak" dedi.

soylu-diyarbakir-(5).jpg

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile birlikte Diyarbakır'da bölge valileri toplantısı düzenledi. Bir otelde yapılan toplantıya 16 ilin vali, emniyet müdürü ve jandarma komutanları katıldı. Toplantı öncesi konuşmasında seçim güvenliği ile ilgili daha önce yapılan toplantıları yeniden planladıklarını belirten Soylu, "Bu toplantıları planladığımız an, Türkiye seçim ortamında değildi. Bu toplantıları, bir önceki periyotta olduğu gibi, seçim güvenliği toplantıları şeklinde gerçekleştireceğiz" dedi.

Yeni güvenlik konsepti

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, hem kamu içine yuvalanmış bu örgütle mücadele etmeye, hem de terörü tamamen bitirmeye yönelik yeni bir güvenlik konseptine adım atıldığını ifade eden Soylu, "PKK, KCK ve DEAŞ gibi örgütlerle mücadele verilen bu yeni dönemde, tehlikeyi oluştuğu yerde önleme anlayışıyla hareket etmeye başladık. Yine önemli bir değişim olarak, olay sonrası operasyon stratejisinden, kesintisiz operasyon stratejisine geçtik. Eski yaklaşım, yapılan bir eylemden sonra suçun faillerini yakalamaya çalışmak şeklindeydi. Küresel terör örgütlerini bitirme noktasında, bunun bir sonuç vermediği apaçık ortadır. Sokak eylemleri sonrasında bu stratejiyi tamamen terk ettik. Yeni stratejimiz, suç sonrası suçluyu değil, terör örgütünün tamamını tahrip etmek üzere kurulmuştur. Terör örgütleriyle mücadele konseptini değiştirdik" diye konuştu.

soylu-diyarbakir-(4).jpg

2017 ilkbahar- yaz operasyonlarında öldürülen terörist sayısı 1583

2017 yılı ilkbahar- yaz aylarında 28 bin 214 operasyon gerçekleştirildiğini belirten Soylu, "Bin 583 terörist etkisiz hale getirildi. 975 barınak ve sığınağı da imha ettik. Bir taraftan teröristleri, bir taraftan da barınacakları, sığınacakları, lojistik destek alabilecekleri, kendilerini muhafaza edebilecekleri, korunacakları, hatta sözde eğitimini yapacakları yerlerin büyük bölümünü tarumar ettik. Asıl mesele lojistik merkezlerin imhasıdır. Orada güvenlik kuvvetlerimiz çok başarılı bir sonuç almıştır. Ele geçirdiğimiz bir mağarada torna makinası çıkmıştı. 2017 ilkbahar-yaz operasyonlarında 2 bin 5 tanesi ağır olmak üzere, 2 bin 926 silah, bin 2 mayın ve el yapımı patlayıcı, 2 bin 984 el bombası, 68 ton patlayıcı madde, 663 bin mühimmat ele geçirildi. Barınak ve sığınak imhası, öncelikli konularımızın, hedeflerimizin başında gelmektedir.

soylu-diyarbakir-(2).jpg

Sonbahar’da 33 bin 761 operasyonda 793 terörist öldürüldü

2017 Sonbahar operasyonlarında ise 33 bin 761 operasyon gerçekleştirildi, 793 terörist etkisiz hale getirildi. Bin 6 barınak imha edildi, 656'sı ağır, bin 156 silah, 505 el yapımı patlayıcı, 668 el bombası, 56.7 ton patlayıcı, bin 412 adet tüp, 287 bin mühimmat ele geçirdik. Bunun yanında kış üstlenmesi için teröristlerin çok ihtiyaç duyduğu 31.6 ton gıda, 1.3 ton deterjan, 7 bin metre kumaş, elbiseler, ayakkabılar ve bir çok yaşam malzemesi ele geçirildi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.