17 kişilik aile çadırda yaşıyor

17 kişilik aile çadırda yaşıyor
Sur içindeki Alipaşa Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Ak, kentsel dönüşüm kapsamında evi ve işyeri için verilen para miktarını az bulduğu için tepki olarak ailesiyle birlikte çadırda yaşıyor.


Ak,”38 bin TL ile nerede,nasıl ev alacağız?.Ev versinler o zaman burayı terk edelim,yoksa bedeli ne olursa olsun çıkmayacağız” diyor.

Fiyata tepki gösterdi, çadırda yaşıyor

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Birçok yapı yıktırılarak yeniden inşa edilmeye başlanırken, bazı bölgelerde ev ve iş yerleri için teklif edilen rakamları az bulan vatandaşlar çıkmamakta direniyor. Bu vatandaşlardan biri de Alipaşa mahallesinde 60 yıldır yaşayan ve geçimini hurdacılık yaparak sağlayan Mehmet Ak. Dedesi ve babasının da burada yaşadığını belirten Ak, evi ve iş yerinin yıktırıldığını, kendisine önerilen rakamın az olmasına tepki göstererek bir yıldır çadırda yaşayarak burayı terk etmediklerini söyledi.

“38 Bin TL İle Nerede Ev Bulabiliriz?”

17 kişilik aile olarak çadırda yaşama tutunmaya çalıştıklarını belirten Mehmet Ak,”Böyle olmasını biz istemedik. Şartlar bizi buna zorladı. Kentsel dönüşüm olmasın demiyoruz, biz diyoruz ki haksızlık ve adaletsizlik olmasın. Burada evimiz ve iş yerimiz vardı, bunlar için 38 bin TL teklif ettiler. Bu parayla nerede,nasıl ev alacağız?. Bize 1 yıl kiranızı ve masraflarınızı karşılayalım diyorlar,peki sonra ne olacak?.O zaman bize ev versinler,biz de çıkalım. Tepki olarak bu çadırı kurduk ve 17 kişi aynı çadırda yaşıyoruz. Tabi ki zor oluyor ama bize başka seçenek bırakmadılar. Mağduriyetimiz giderilmese bedeli ne olursa olsun buradan çıkmayacağız. Sefaletse o sefaleti doğup büyüdüğümüz yerde yaşayalım” dedi.

Dilek Akın/Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.