17'lik gelin Delal’in sır ölümü...

17'lik gelin Delal’in sır ölümü...
Diyarbakır’da görücü usulüyle zihinsel engelli bir gençle evlendirilen 17 yaşındaki Delal Satıç, evliliğinin 3’üncü haftasında baba evinde ölü bulundu.

İlyas AKENGİN

 Hazro Cumhuriyet Başsavcılığı, sır ölümü aydınlatmak için çok yönlü soruşturma başlattı.

 Diyarbakır Hazro İlçesi Terdöken Köyü’nde yaşayan 17 yaşındaki Delal Satıç, 3 ay önce görücü usulüyle Bismil İlçesinde yaşayan zihinsel engelli S. D. (22) ile evlendirildi.

Evlendikten sonra kocasının deli olduğunu fark eden Delal, iddiaya göre DEDAŞ ekiplerinin evdeki kaçak elektriği yakalaması üzerine kayınpederi K. D. tarafından sözlü hakaret ederek fiziki şiddete maruz kaldı.

Telefonla kardeşlerini arayan Delal, kocasının deli olduğunu, evlendiği için çok pişman olduğunu ve kayınpederinin kendisini tekme tokat dövdüğünü anlattı.

Çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu haber alan anne Sabiha ve baba Mahmut Satıç, gittikleri köyde kızları Delal Satıç’ın boğazının kesilmiş bir vaziyete odada kanlar içinde buldu. Hastaneye kaldırılan küçük kızın boğazına dikiş atıldı. Jandarma Karakolunda ifade veren Delal Satıç, kayınpederi K.D.’nin kendisine şiddet uyguladığını ve boğazını kestiğini öne sürdü. Jandarma, çocuk gelini kocasından alıp ailesine teslim etti.

 ÖLÜMÜ SEÇTİ

Ancak Delal’in, evliliğinin 18’ınci gününde girdiği odada pompalı tüfekle kalbine ateş ederek canına kıydığı belirtildi. Evden gelen silah sesiyle odaya giren anne Sabiha ve baba Mahmut kızlarını kanlar içerisinde gördü. Hastaneye götürülmek istendi ancak köy çıkışında öldüğüne kanaat getirilmesi üzerine olayın yaşandığı odaya bırakılarak güvenlik güçlerine haber verildi.

 Yapılan otopsi ve incelemenin ardından çocuk gelin gözyaşları arasında toprağa verildi. Hazro Cumhuriyet Başsavcılığı, Delal Satıç’ın intiharı ile ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. İntihar olayının cinayet olma ihtimaline karşı el sıvapları alındı. Laboratuardan gelecek sonuçlara göre Delal’in ölüme sebep olan kişiler hakkında dava açılacak.

DELİ OLDUĞUNU BİZDEN GİZLEDİLER

Kızının ölümünden vicdan azabı duyduğunu ifade eden anne Sabiha Satıç: “Akrabalar aracı olunca hiç araştırma yapmadan kızı görücü usulüyle evlendirdik. Meğer damadı eve getirdiklerinde sakinleştirici ilacı vermişler. Deli olduğunu bizden gizlediler. Kızım onun deli olduğunu düğün gecesi fark ediyor. Ancak biz üzülmeyelim diye çaresizce kaderine boyun eğiyor. Korkudan yanına bile yatamıyormuş. Kızımı ölüme götürenlerden davacıyım. Yaşadığım üzüntüden ötürü gözüme uyku girmiyor. Ben hatta ettim başkaları yapmasın. Görücü usulüyle kızını evlendiren anneler iyi araştırsın, benim gibi hatta yapmasın ”çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.