18 bin aileye dayanışma eli uzatıldı

18 bin aileye dayanışma eli uzatıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2015 yılında ihtiyaç sahibi ailelerin yaşam koşullarını bir nebze olsun rahatlatmak amacıyla düzenli olarak gıda yardımı, nakdi yardım ve giysi yardımında bulundu.

 

 

Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmet ve Yardım Şube Müdürlüğü’ne başvuran ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 18 bin 76 aileye gıda ve nakdi yardımda bulundu. Buna göre Büyükşehir Belediyesi ekonomik durumu iyi olmadığı tespit edilen 8260 aileye gıda yardımı, 653 aileye nakdi yardım, Silvan ve Sur’da evlerini terk etmek zorunda kalan 6302 aileye gıda yardımı, Sur’dan göç etmek zorunda kalanlar da dahil olmak üzere 2 bin 111 kişiye bot ve mont, 108 yatak, 238 battaniye ile Ramazan ayında 750 aileye gıda yardımında bulundu.

Sur ve Silvan’da göç eden aileler yalnız bırakılmadı

Sur ilçesine bağlı altı mahalle ile Silvan’da ilan edilen sokağa çıkma yasakları nedeniyle evlerini zorunlu olarak terk eden 6 bin 302 aileye gıda paketi, 108 yatak ve 238 battaniye dağıtıldı. Ayrıca havaların soğumasıyla birlikte kış koşulları göz önünde bulundurularak Suriçi’nde mağdur olan 111 aileye 292 adet mont, 256 adet bot verildi. 3 bin aileyle yüz yüze görüşmeler yapılarak, ihtiyaçları tespit edilerek giderildi.

2 bin adet mont ve bot dağıtıldı

Bu yıl altyapısı oluşturulan Giysi Bankası’nda, ihtiyaç sahiplerine bin adet kışlık mont ve bin adet bot dağıtımı yapıldı. Yaşlılar için hizmet veren Mala Dılberen Mezın, alan çalışmalarında tespit ettiği 21 yaşlının evini tadilattan geçirerek onardı.

Şengalliler unutulmadı

DAİŞ saldırıları sonucu Şengal’den göç etmek zorunda kalan ve Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla oluşturduğu Fidanlık Yaşam Alanı’nda kalan Êzidilere, 2015 yılı içerisinde 1 milyon 215 bin TL’lik ekmek, 236 bin 160 TL değerinde yoğurt, yumurta ve tavuk yardımında bulunuldu. Kampın diğer ihtiyaçları kentteki yardımseverler tarafından karşılandı.

Ramazan’da 64 bin öğün sıcak yemek dağıtıldı

Ramazan ayında dayanışma amacıyla kentin dört farklı noktasına iftar çadırı kuran Sosyal Hizmet ve Yardım Şube Müdürlüğü, iftar çadırlarında binlerce kişiye 63 bin 800 adet sıcak yemek dağıttı. Ayrıca Dicle Üniversitesi Hastanesi’ndeki hasta yakınları düşünülerek kurulan iftar çadırında yurttaşlara sahur ikramında bulunuldu. Ramazan ayında 750 aileye içinde şeker, yağ, salça, pirinç, kuru bakliyat, bayram şekeri ve kolonyanın bulunduğu yardım paketleri dağıtıldı.

 

158 bin 900 kişiye sıcak çorba

Dicle Üniversitesi yerleşkesinde Eğitim Fakültesi önü ve Araştırma Hastanesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi’nin kesiştiği noktalara yerleştirilen Çorba Çeşmeleri’nden şimdiye kadar 158 bin 900 kişiye sıcak çorba dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.