2 bin kişiye istihdam sağlayan projeye onay

2 bin kişiye istihdam sağlayan projeye onay
Genç nüfus ortalaması ve işsizlikte Türkiye'de ilk 10'a giren Diyarbakır, yeni bir istihdam alanına daha kavuşuyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kredi desteği ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ne 22 yıl aradan sonra arıtma tesisi kurulacak. 2 yıl içinde tamamlanması planlanan arıtma tesisi ile 2 bin kişiye daha istihdam alanı açılmış olacak.

Ali ABBAS YILMAZ

Tigris-Haber Diyarbakır OSB Başkanvekili Mustafa Fidan, arıtma tesisinin özellikle tekstil sektöründe önemli ivmeye yol açacağını belirterek, faal olan firmaların entegre sisteme kavuşacağını söyledi. Uzun bir süreden beri bu konuda Ankara'da çeşitli temaslarda bulunduklarını anlatan Mustafa Fidan, kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Diyarbakır gezisinde AK Parti Milletvekili Mehdi Eker'in çabalarıyla alındığını kaydetti ve Eker'e teşekkür etti.

Bölge sanayisine katkı sağlayacak

20.000 m3/gün kapasiteli Atıksu Arıtma Tesisi'nin tüm OSB’ye hizmet vereceğini vurgulayan OSB Başkanvekili Mustafa Fidan, "Fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma özelliği olan Atıksu Arıtma Tesisimizin inşa edilmesi ile özellikle bölgemizde tekstil sanayisinin gelişmesine katkı sağlayacak boyahanelere yönelik yatırımların önü açılacaktır. Diyarbakır OSB’ ye başvuru yapmış firmalarımız arasında doğrudan boyahane kurmayı taahhüt eden yatırımcılarımız bu adımla umutlanmıştır" dedi.

osb2.jpg

Yatırım tutarı 283 milyon

Arıtma tesisinin hayata geçmesiyle birlikte Diyarbakır OSB'de 4 firmanın entegre tesis için müracaatının bulunduğunu vurgulayan Fidan, "Sadece bu 4 firmanın entegre tesis kurması durumunda 1770 kişiyi istihdam edeceğini beyan etmiştir. Entegre tesisin kurulmasıyla birlikte 4 firmanın yapacağı yatırım tutarı 283 milyon 952 bin TL tutarında olacaktır" diye konuştu.

Arıtma Tesisi ihalesi, önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaştı. Buna göre Artıma Tesisi ihalesi 27 Kasım'da yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.