2 Milyonluk Şehir Başarıya Hasret

2 Milyonluk Şehir Başarıya Hasret
Diyarbakırspor’un son kez Süper Lig’e yükseldiği 2009 yılından bu yana tam 10 yıl geçti. 2 milyonluk  nüfüsa  sahip kent bu tarihten  sonra başarıya hasret.

Tigris Haber- Diyarbakırspor’un son kez Süper Lig’e yükseldiği 2009 yılından bu yana tam 10 yıl geçti. 2 milyonluk  nüfüsa  sahip kent bu tarihten  sonra başarıya hasret.

Genç Kesim,Başarıya Aç Ve Mutsuz

Diyarbakır, sporda başarıya hasret ve başarıyı arıyor. Son 10 yılda Türkiye’nin en üst iki liginde temsil edilmeyen Diyarbakır,bir türlü üst liglere çıkamıyor. 2012-2013 sezonunda 2.Lig’e yükselen Amedspor ve aynı sezon 3.Lig’e yükselen Diyarbekirspor ise  bu tarihten beri 6 yıldır üst liglere yükselemiyor. Kentin sporda içine düştüğü  tablo  mutsuz ediyor,eleştirilere neden oluyor. Özellikle genç kesim,bu durumdan çok şikayetçi.

Bir Daha Aynı Noktaya Gelemedi

Diyarbakır, spordaki son büyük başarısını 2008-2009 sezonunda elde etti. TFF 1.Lig’den Süper Lig’e yükselen Diyarbakırspor’un söz konusu sezonda kazandığı başarıdan  sonra kent bir daha aynı noktaya gelemedi.

Yıllar önce Diyarbakırspor’un üst liglerde olmasının yanı sıra 3.Lig’de de 4-5 takımla temsil edilen Diyarbakır’ın yaşadığı düşüş ve gerilemeye bir çok neden gösteriliyor. Bunların başında kulüplerin kötü yönetilmesi ve kentte birlik,beraberlik ruhunun kaybolması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.