2. Travel Expo Ankara’da kardeş şehir Diyarbakır

2. Travel Expo Ankara’da kardeş şehir Diyarbakır
7 ülkeden 42 şehir 220 katılımcının yer aldığı 2.Travel Expo Ankara 2017 Turizm Fuarında Onur konuğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olurken, Diyarbakır ise kardeş şehir olarak yerini aldı.

 

  Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sur Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ticaret Borsası (DTB), Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Dicle Üniversitesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulunun birlikte katılım sağladığı 2. Travel Expo Ankara Turizm Fuarında Diyarbakır kardeş şehir oldu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman tarafından açılışı gerçekleştirilen fuarda konuşan Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, Diyarbakır’ın binlerce yıllık tarihe sahip olduğunu ve tüm medeniyetler döneminde yönetim merkezi olarak kullanıldığını belirterek, “UNESCO Dünya Kültür Mirası Diyarbakır Surları, burçlarında farklı medeniyetlere ait yazıtları, figürleri ve motifleri, İslam dininin 5. Harem-i Şerifi Ulu Camisi, Hz. Süleyman Camisi ve 27 Sahabe Türbesi, farklı inançlara ait mabetleri, Eğil ilçesinde metfun Peygamber Kabirleri, Ergani’de bulunan Hilar Mağaraları ve Çayönü, Bismil’deki Körtiktepe Arkeolojik Kazı Alanı ve Silvan Hassuni Mağaralarıyla, Diyarbakır tüm zamanların ve günümüzün önemli bir “İnanç ve Medeniyet” merkezidir. Diyarbakır’ın turizm potansiyelinin tanıtılması adına Diyarbakır Valiliği ve ilde bulunan tüm kamu kurum kuruluşları ve STK’larımız ile birlikte Travel Expo Ankara Turizm Fuarı gibi, gerek ulusal gerekse uluslararası fuarlara katılımlarımıza ve Diyarbakır’ı tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Kardeş şehir olarak bu fuarda yer almamız bizi onurlandırmış olup emeği geçen organizasyonda yer alan herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 

“Kardeş şehir olmak önemli”

  Diyarbakır’ın sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerlerin etkili bir şekilde tanıtılması, iç ve dış turizm pazar payının arttırılması için, Fuarlara katılımın oldukça önemli olduğunu anlatan DTB Başkanı Engin Yeşil ise, Diyarbakır’ın artan turizm marka değerinin en iyi şekilde temsil edilmesi adına fuarda “Kardeş Şehir” ilan edilmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

  Binlerce yıllık geçmişe sahip ve birçok medeniyete beşiklik etmiş Diyarbakır’ın kültür, turizm ve tarihi değerlerinin önemini paylaşma ve tanıtma açısından fuarların önemli olduğunu belirten DTSO Turizm Komisyonu Başkanı Alaaddin Tan ise, “Diyarbakır’ın Turizm alanındaki bu önemli potansiyelini geliştirmek ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını sağlamak Diyarbakır adına büyük bir önem taşımaktadır” ifadelerinde bulundu.

  Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman’a, Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, DTB Başkanı Engin Yeşil, DTSO Turizm Komisyonu Başkanı Alaaddin Tan tarafından plaket ve Diyarbakır’ı simgeleyen çeşitli hediyeler verildi. Diyarbakır standında misafirler, Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, Sur Belediye Başkanı ve Sur Kaymakamı Bilal Özkan, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ali Fuat Eker, DTB Başkanı Engin Yeşil, DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Kahraman Papatya, İl Kültür Müdürü Cemil Alp, DTB Meclis Başkanı Ahmet Ay, Başkan Yardımcısı Şeyhmus Ayhan, Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boylu, DTSO Turizm Komisyonu Başkanı Alaaddin Tan, Turizm Komisyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Deniz, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Üniversitesi, TÜRSAB Diyarbakır Bölge Yürütme Kurulunca karşılandı.

 

  Diyarbakır standında davetlilere ve fuar katılımcılarına Diyarbakır’ın yöresel tatları kadayıf, peynir, çörek, cevizli sucuk gibi ikramlar yapılırken, halkoyunları gösterisi ve Diyarbakır türkülerinden derlenen müzik dinletileri yapıldı. Fuarda, Diyarbakır Valiliği tarafından yakın dönemde yapılan “Her Yönüyle Diyarbakır” fotoğraf yarışmasında yer alan fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi açıldı.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.