2 Türk dizisi, dünyanın en çok aranan dizileri arasına girdi

2 Türk dizisi, dünyanın en çok aranan dizileri arasına girdi
Artan çeşitlilik ve erişim kolaylığı, küresel bir dizi izleme çılgınlığına yol açtı. Bu trendin en dikkat çekici sonuçlarından biri ise, Türk dizilerinin dünya çapında kazandığı popülerlik.

TİGRİS HABER - Geçmişte televizyon kanallarının sınırlı seçenekleri ile kısıtlı olan dizi izleyicileri, dijital platformlar sayesinde sınırsız bir içerik denizine kavuştu. Netflix, Disney+, Amazon Prime Video gibi platformlar, her zevke hitap eden dizi ve filmler sunarak izleyicileri adeta büyülüyor. Bu platformların sunduğu abonelik modeli ise, kullanıcılara istedikleri zaman, istedikleri yerde dizi izleme özgürlüğü sağlıyor.

Google aramalarının incelenmesiyle oluşturulan bir araştırmaya göre, Türkiye dizi ihracatında küresel bir oyuncu haline geldi. Hatta iki Türk dizisi, dünyanın en çok aranan dizileri arasında yer almayı başardı.

Preply Araştırması: En popüler diziler ve türk dizilerinin başarısı

Online İngilizce kursu Preply, 1999'dan bu yana internet kullanıcılarının dizi ve film arama trendlerini inceleyen bir araştırmaya imza attı. Google Trends verileriyle oluşturulan bu araştırmada, en popüler diziler ve filmler listelendi.

Araştırmanın sonuçları, 1999'dan bu yana en popüler dizinin ABD yapımı çizgi dizi The Simpsons olduğunu gösteriyor. The Simpsons'ı Game of Thrones, South Park, The Walking Dead ve Family Guy gibi diziler takip ediyor.

Ancak araştırmanın en çarpıcı bulgusu, iki Türk dizisinin de bu listede yer alması. 2020'de başlayan ve Hande Erçel ile Kerem Bürsin'in oynadığı "Sen Çal Kapımı" dizisi, 2021'de "You Knock on My Door" adıyla en çok aranan diziler listesinde yer aldı. 2023'te ise Çetin Tekindor, Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir'in rol aldığı "Yalı Çapkını" dizisi, ilk 5 dizi arasına girmeyi başardı.

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum