2 yaşındaki kızını Suriye'de bırakıp tedavi için Batman'a geldi

2 yaşındaki kızını Suriye'de bırakıp tedavi için Batman'a geldi
Suriye'de kan kanseri olan 35 yaşındaki Rudainna Jaafari, tedavi olmak için 2 yaşındaki kızını geride bırakarak Türkiye'ye geldi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamayan Jaafari, yardım elininin uzatılmasını bekliyor

BATMAN -  Suriye'nin başkenti Şam'da yaşayan, iç savaş ve maddi imkansızlıklar nedeniyle yakalandığı kan kanserinin tedavisi için 2 yaşındaki kızını ülkesinde bırakarak Batman'daki akrabalarının yanına gelen Jaafari, yetkililerden yardım bekliyor. 2 yıl önce kan kanseri olduğunu öğrenen Jaafari, Türkiye'de sağlığına kavuştuktan sonra geride bıraktığı kızına da kavuşmayı umut ediyor.  Akrabaları aracılığıyla gittiği Batman Bölge Hastanesinden Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edilen Jaafari, Ankara'da tedavi edilmesi gerektiğini öğrenmesinin ardından kendisine yardım eli uzatılmasını bekliyor.Kızının fotoğrafını bir an bile olsun elinden düşürmeyen Jaafari, Suriye'de geride bıraktığı kızı ve ailesi için sürekli dua ederken, kendisine evinin kapılarını açan akrabaları Kızılbulut ailesine de teşekkür etti.

 

Jaafari, kan kanseri olduğunu öğrendiği günden beri Suriye'de tedavi olmak için mücadele ettiğini anlattı. Suriye'deki savaş nedeniyle hastanelerde ilaç bulamadığını kaydeden Jaafari, buna bir de maddi imkansızlıklar eklenince 2 yaşındaki kızını babasına bırakarak Türkiye'ye gelmek zorunda kaldığını belirtti. Umudunun Türkiye'deki hastaneler olduğunu vurgulayan Jaafari, "Tedavim için Ankara'ya gitmem gerektiğini söylediler. Ama maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemiyorum. Ne olur yetkililer bana yardım etsin. Sağlıklı bir şekilde kızıma kavuşacağım günlerin hayalini kuruyorum. Bana yardım eli uzatılsın" diye konuştu.

Jaafari'nin akrabası Aydın Kızılbulut ise Suriye'de yaşanan iç savaş ve imkansızlıklar nedeniyle Jaafari'nin tedavi olmak için Batman'a geldiğini bildirerek, şöyle konuştu: "Allah rızası için yardımcı oluyorum. Jaafari'nin 2 ay içinde Ankara ya da daha ileri tetkik için tam teşekküllü bir hastanede tedavisine başlanması gerekiyor. İlik nakli yapılması lazım. Bu arada kan verilmesi gerekiyor. Her geçen gün kan değerleri düşüyor. Acilen tedavisine başlanmasını istiyoruz. Tedavi için Suriye'de 2 yaşındaki kızını bırakıp gelmiş. Müslümanlar olarak yardımcı olmamız lazım."

suriye-cocuk-1.jpg

suriye-cocuk-2.jpg

suriye-cocuk.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.