20 bin civciv ayda 7 bin kazandırıyor

20 bin civciv ayda 7 bin kazandırıyor
Kanatlı Tanıtım Grubu (KTG) Başkanı Şahin Aydemir, 20 bin civcivlik çiftlik kuran ailelerin ayda 7 bin lira kazandığını belirterek, 20 bin tavukluk çiftlik için asgari yatırım tutarını açıkladı.

Haber Merkezi-Aydemir yaptığı açıklamada, son yıllarda ani iflasların yaşandığı kanatlı sektörünün 2012 yılında 893,8 milyon dolar olan ihracatını yüzde 15,5 artışla geçen yıl 1 milyar 32 milyon 993 bin 935 dolara çıkardığını belirterek, "2023 ihracat hedefini yakalayan tek sektör olduk. Hedefi ise 5 kat yükselterek 5 milyar dolara revize ettik. KTG olarak dünyanın bütün pazarlarını zorluyoruz. Geçen yıl dünyanın bu sektördeki en büyük ithalatçısı olan Suudi Arabistan kapısını araladık. Ocak ayında ülkenin en büyük alıcısı ülkemize geliyor. Bu yıl en büyük hedefimiz ise ihracatın önündeki teknik engellerin kalkacağı Çin ve Japon pazarı olacak" ifadelerini kullandı.

Arnavutluk, Bangladeş, Gine Bissau, Güney Kore, Lübnan ve Yemen gibi ülkelerin ilk kez 2013 yılında Türk pilici ile tanıştığını, yumurtada ise, Bahreyn, Cibitu, Gambiya, Katar, Liberya, Sierra Leona, Sudan ve Ürdün gibi yeni pazarların eklendiğini aktaran Aydemir, şunları kaydetti:

"Kanatlı etlerinde 7, yumurtada ise 8 ülkeyi ihracat pazarları arasına sokarken, sürekli fiyat rekabeti yaşanan dünyada fiyatlarımızı aşağı çekmeden bunu başardık. 2012 yılında 1,58 dolar olan ortalama birim fiyatı 2013 yılında 1,63 dolara çıkararak yüzde 3 katma değer sağladık. 2014 yılında 1,2 milyar dolar hedef koyduk. Fakat bu hedefin üzerine çıkmaya çalışarak 1,3 milyar doları yakalamaya çalışacağız. Kanatlı sektörü 368 bin kişiyi doğrudan istihdam ediyor. Bunun fason üretici, nakliyeci gibi dolaylı istihdamla milyonları buluyor. 20 bin civcivlik çiftlik kuran aileler ayda 7 bin lira net para kazanır. 20 bin tavukluk çiftlik için ilk başta 300 bin liralık yatırım gerekiyor. 300 bin liralık yatırımla ayda 7 bin lira kazanacağınız başka iş yok. 300 bin liraya ev alsanız ayda 1000 lira kira alırsınız. Bankaya koysanız çok daha az kazanırsınız. Fason üreticilik köyden kente göçü de engelliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.