2014 yılında en az 39 çocuk işçi yaşamını yitirdi

2014 yılında en az 39 çocuk işçi yaşamını yitirdi
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, 17 Eylül itibarıyla 2014 yılında en az 39 çocuğun çalışırken yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, basın, emek-meslek örgütlerinden gelen bilgiler, işçi ve işçi yakınlarının bildirimleri doğrultusunda derlediği veriler ışığında 2014 yılında 17 Eylül itibariyle 17 çocuk işçinin çalışırken yaşamını yitirdiğini açıkladı.


İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi tarafından yapılan açıklamada. 2013'te, İstanbul Esenyurt Özel Doğa Hastanesi'nin tabela takma işini yaparken yaşamını yitiren çocuk işçi Eren Eroğlu'nun yaşamını yitirmesi ile ilgili dün görülen dava hatırlatılarak, Eroğlu şahsında iş cinayetlerinde yaşamını yitiren tüm çalışan çocuklar için adalet talebinde bulunuldu. Açıklamada Eroğlu'nun ölümünden TEİAŞ yetkilileri, binaya ruhsat verdiği için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve gerekli önlemleri ve eğitimleri aldırmadan binaya çıkaran işveren şirketleri TDS Reklam ve Özel Doğa Hastanesi yetkililerinin sorumlu olduğu kaydedildi.

Açıklamada, 17 Eylül itibarıyla 2014 yılında en az 39 çocuk çalışırken yaşamını yitirdiği belirtilerek, Ocak ayında 5, Şubat ayında 5, Mart'ta 3, Nisan'da 4, Mayıs'ta 2, Temmuz'da 9, Ağustos'ta 9 ve Eylül ayında ise 2 çocuk işçinin iş cinayetlerine kurban gittiği ayrıntılarına yer verildi. Yaşanan çocuk işçi ölümlerinin 23 ölümle en fazla tarım işkolunda yaşandığı belirtilen açıklamada, "İnşaat işkolunda 5 çocuk işçi, ticaret işkolunda 2 çocuk işçi, konaklama işkolunda 2 çocuk işçi, genel işler işkolunda 2 çocuk işçi, kimya işkolunda 1 çocuk işçi, tekstil işkolunda 1 çocuk işçi yaşamını yitirdi" diye belirtildi.

Açıklamada çocuk işçilerin ölümlerinin sorumlusunun sermaye ve devlet olduğu belirtilerek, "Adalet istiyoruz" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.