‘2014’te Diyarbakır’da iyi şeyler olacak’

‘2014’te Diyarbakır’da iyi şeyler olacak’
Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) yönetim kurulu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, hem 2013 faaliyet raporunu açıklandı;hem de son zamanlarda Türkiye’de yaşananları değerlendirdi.

Haber/Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR - Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) yönetim kurulu, yeni yıl münasebeti ile düzenledikleri bir kahvaltıda, medya mensuplarıyla bir araya gelerek basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda; DİSİAD adına dernek başkanı Burç Baysal; 2013 yılında yapmış oldukları faaliyetlerin raporunu açıkladı. Faaliyet raporunda DİSİAD’ın Diyarbakır’ın sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel yönden gelişmesi için mümkün olan her şeyi yaptığını ve 2014 yılında da yine aynı ilke ve prensip çerçevesinde Diyarbakır ve bölgenin kalkınması için çalışmalarına devam etmeyi planladıklarını ifadelerine yer verildi.

Kahvaltıdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Burç Baysal, bir soru üzerine 17 Aralık 2013 tarihinde başlayan yolsuzluk operasyonu ve sonrasındaki gelişmelerle bağlantılı olarak piyasalarda tehlike çanları çaldığını ve ülke kalkınmasının ivme kaybettiğini ifade etti. Baysal; “Mevcut hükümet hem 17 Aralık operasyonu, hem de daha sonraki süreçte olup bitenleri ortaya çıkarıp varsa suçluları yargıya bir an önce sevk etmelidir”dedi.

Açıklamasında 17 Aralık günü düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna değinen Baysal, çözüm sürecinin sekteye uğratılmaması gerektiğini anlattı. Paralel yapılanmaya da vurgu yapan DİSİAD Başkanı Burç Baysal, “17 Aralık günü başlatılan yolsuzluk operasyonu ve sonrasındaki gelişmelerle bağlantılı olarak piyasalarda çalan tehlike çanları, ülke kalkınmasına ara verilecekmiş gibi gözüküyor. Geldiğimiz noktada devlete paralel yapılanmalar ve hükmetme iştahı ülkeye doğru bir yere götürmüyor” dedi.
Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun dağılmasına da tepki gösteren Baysal, yeni anayasanın yapılmasını engelleyenleri tarihin yargılayacağını ifade ederek, “Evet, hukuk herkese lazım. Bunun içindir ki 2011 Temmuz ayından beri, sivil ve her kesimi kapsayacak demokratik bir anayasa yapılmasını ısrarla savunduk. Yeni anayasa yapımını engelleyenler er ya da geç tarih yargılayacaktır. İnsanlar niçin sizi seçti sayın milletvekilleri, niçin size bu temsiliyet verildi, bunu kendinize sorar mısınız?” diye konuştu.

Son zamanlarda yaşanan gelişmelerle birlikte barışı gölgelemeye niyetlenenlerin olabileceği endişesini taşıdıklarını ifade eden Baysal barış  sürecinin devam ettirilmesi konusunda kararlı ve cesur adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

Bir gazetecinin “2014 yılında  Diyarbakır ekonomisinin geleceğini nasıl gördüklerini sorması üzerine; ‘’ Baysal; “2013 yılının istatistikleri bizim istediğimizin altında, Ancak 2014 yılında daha olumlu şeyler olacağını düşünüyoruz. Ayrıca bölgedeki yatırımcılar devletin bu konuda atacağı adımları bekliyor. ” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.