2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı sona erdi

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı sona erdi
Diyarbakır'da eğitim gören 438 bin 580 öğrenci karnelerini aldı.

 

 

 

2016 - 2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeni ile  Yenişehir İlçesi 5 Nisan İlkokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Dr. Mehmet Özel, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Atlı, il ve ilçe milli eğitim şube müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Karne dağıtım töreni yapılan Yenişehir İlkokulu 3-D sınıfında öğrencilerle yapılan kısa bir sohbetin ardından, Diyarbakır Valisi  Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Dr. Mehmet Özel, İl Milli Eğitim Müdürü  Hasan Aslan tarafından öğrencilere karneleri dağıtıldı.

"Çocuklarımız tatilleri boyunca kitap okuyup spor yapsın"

Karne töreninin ardından basın mensuplarına konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Bugün 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılını tamamlamış bulunuyoruz.  Çocuklarımıza karnelerini veriyoruz. Diyarbakır genelinde 438 bin 580 öğrencimiz karnesine kavuştu. Çocuklarımızın karnelerini aldıktan sonra aileleriyle tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini bekliyoruz. Özellikle ailelerden beklentimiz; çocuklarımızın karnelerinin beklentilerinin altında olması durumunda tepki vermemelerini nedenlerini araştırmalarını ve önümüzdeki yıl daha sağlıklı bir planlama yapmalarını öneriyoruz. Çünkü çocuklara karşı yapılacak olumsuz bir davranış onların gelişmelerini olumsuz bir noktaya taşıyabilir. Bu konuda velilerimizin de duyarlı davranmaları büyük önem taşıyor. Çocuklarımızın tatilleri boyunca kitap okuyup spor yapmalarını tavsiye ettik.  Yeni eğitim-öğretim dönemi için Milli Eğitim teşkilatımız da faaliyetlerini sürdürecektir.  Karne alan bütün öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

"Çocukların başarıları ve başarısızlıkları çok abartılmamalı"

İl Milli Eğitim Müdürü  Hasan Aslan ise, “ Bugün itibariyle ilimiz genelinde 438 bin 580  öğrencimize karne veriyoruz. Tabi öğrencilerimiz özel bir tatile girdiler. Bu tatili anne-babalarıyla en güzel şekilde değerlendirmelerini, okumayı asla ihmal etmemelerini tavsiye ediyoruz. Bu arada karnesi zayıf olan çocuklarımız da muhakkak vardır. Bu çocuklarımızın üzerine gitmeden anne-babaların onları anlayışla karşılamaları gerektiğini belirterek tatillerini hem eğlenerek hem de bol kitap okuyarak ve spor yaparak geçirmeleri daha iyi olacaktır. Anne-babalara tavsiyem; çocukların başarılarını ve başarısızlıklarını çok abartmamaları gerekiyor. Karne alan yavrularımıza huzurlu bir ömür güzel bir hayat diliyorum” dedi.

İlimiz genelinde 438 bin 580 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Dilek Akin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.