2024 Kültür Sanat Sezonu başladı

2024 Kültür Sanat Sezonu başladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, vatandaşları tiyatro, sinema, konser, sergi, anma günleri, dengbej divanları ve birçok etkinlikle buluşturacağı ve Ali Emiri’ye atfedilen 2024 Kültür ve Sanat Sezonu başladı.

TİGRİS HABER - Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, hazırladığı 2024 Kültür ve Sanat Sezonu takvimi ile Diyarbakırlıları birbirinden güzel etkinlikler ile buluşturacak.

3 Ocak Çarşamba günü “Eskimeyen Ezgiler” programı ile başlayacak olan Ocak takvimi çeşitli etkinlikler ile devam edecek.

Kitap mezadı devam edecek

İki yıldır devam eden ve her ay farklı bir mekanda gerçekleştirilen Kitap Mezadı devam edecek. Vatandaşların özellikle basımı bitmiş olan kitaplara ulaşabilmesi ve ellerinde bulunan okunmuş kitapları satmak için düzenlenen mezatta, okurlar kitaplarını satma veya başka kitaplarla değiştirme imkânı bulacak.

Dengbej Divanları kurulacak

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Suriçinde bulunan Dengbej Evi’nde sanatseverlere Dengbej dinletisi sunacak. Dengbejler pazartesi hariç haftanın altı günü Dengbej Evi’ni ziyaret eden vatandaşlara, birbirinden güzel kilamları seslendirecek.

Çocuklar için ücretsiz film gösterimi

Hafta sonları iki yeni film gösterimde olacak. Çocuklar her hafta Cumartesi ve Pazar günü saat 13.00’te Kediler Müzede ve 15.00’te Kayıp Prenses filmini ücretsiz bir şekilde izleyebilecek. Ayrıca çocuklara yönelik tiyatro ve opera gösterileri de olacak. (Büyükşehir basın)

Kaynak:Büyükşehir Basın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.