217 bin kişinin başı dertte

217 bin kişinin başı dertte
Kaçak elektrik kullanıp, borcunu ödemeyen 217 bin abonenin elektriği kesiliyor

Mehdi TANAMAN

TİGRİS HABER - Özelleşme sonrası abonelerine eski borçlarını ödeyebilmeleri için faiz affı dahil bir çok kampanya düzenleyen Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yeni yıl ile birlikte borcunu ödememekte direnen ve kayıt dışı elektrik kullananlara karşı tavizsiz bir mücadele başlatıyor. Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DEPSAŞ)  tarafından yapılan açıklamaya göre; bu çerçevede borcunu ödemeyen 217 bin abonenin elektriğini keseceği belirtildi. 
DEDAŞ, özelleşme sonrası geçen 6 aylık sürede hayata geçirdiği ve tümü abonelere avantajlar sağlayan kampanyalarla, abonelerini mağdur olmamaları noktasında uyardı. Yüz binlerce aboneye mektup ve SMS ile ulaşan DEPSAŞ, bu sürede uyguladığı faiz affı kampanyasını 31 Aralık 2013’te bir daha yenilenmemek üzere sona erdiriyor. Büyük bir katılım olmasına rağmen, kampanya süresince borcunu ödememekte direndiği saptanan 217 bin abonenin elektriğinin kesileceği bildirildi.

Kullandığı elektriğin parasını ödeyen namuslu vatandaşlar da  DEDAŞ’ın bu kararını desteklediklerini kaydederek,’’Başkasının kullandığı kaçak elektriğin parasını da biz ödüyorduk.Duyuyoruz adamlar ahırlarına bile elektrik sobası yaptırmışlar. İnşallah bundan sonra ödemeyiz’’ diye konuşurken; bir kısım vatandaş ise kaçak elektrik kullanmak zorunda olan çok fakir ailelere hiç olmazsa ya indirim veya ücretsiz bir miktar elektrik verilmesi gerektiğini savundu.

DEPSAŞ’ın , borcunu ödememekte direnen ve kayıt dışı elektrik enerjisi kullanma alışkanlığından vazgeçmeyen Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan bölge genelinde başlatacağı enerji kesme uygulamasının 1 Ocak’tan itibaren başlayacağı bildirildi. 

kacak-2.jpg

kacak-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.