22 Mart'da Urfa Newroz'unda hedef 250 bin

22 Mart'da Urfa Newroz'unda hedef 250 bin
BDP Urfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen Urfa'da 22 Mart günü düzenlenecek Newroz kutlamasına 250 bin yurttaşın katılmasını beklediklerini ifade etti.

URFA -BDP Urfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, 22 Mart'ta Urfa'da düzenlenecek Newroz kutlamasına ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi. Newroz'un Paşabağı Mahallesi Şire Pazarı üst tarafındaki Newroz alanında kutlanacağını söyleyen Erkmen, DTK Eş Başkanı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Ahmet Türk ile BDP'li parlamenterlerin konuşmacı olarak kutlamaya katılacağını ifade etti. "Demokratik çözüm ve barış" sürecinin mevcut partiler ile yürütülemediği ve alternatifin BDP olduğu mesajını vereceklerini belirten Erkmen, "O gün en az 250 bin yurttaşımızın coşkumuza ortak olmasını bekiliyoruz. Mesajımızı hep birlikte vereceğiz. Sistem partilerine, 'Siz muhatap değilsiniz' diyeceğiz" dedi. Erkmen, sanatçı olarak Ciwan Haco, Serhado, Seyda Perinçek'in katılacağı kutlamada, 500 kişinin güvenliği sağlamaktan sorumlu olacağını belirtti.

Erkmen, ilçelerin Newroz programını ise şöyle açıkladı: "17 Mart: Birecik, Aligor; 18 Mart: Viranşehir, Halfeti; 19 Mart: Ceylanpınar Bozova; 20 Mart: Suruç, Siverek; 21 Mart: Hilvan; 22 Mart: Urfa"

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.