29 Mayıs öncesinde camilere temizlik seferberliği

29 Mayıs öncesinde camilere temizlik seferberliği
Bağlar Belediyesi, Kovid-19 önlemleri kapsamında uzun süredir toplu ibadetlere kapalı olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından  açıklanan normalleşme programı çerçevesinde 29 Mayıs’ta sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden ibadete açılması planlanan camiler için temizlik seferberliği başlattı.

Camileri dezenfekte edip aynı zamanda her türlü hijyen ve temizliğe tabi tuttuklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Vatandaşlarımızın temiz ve hijyenik koşullarda ibadet etmesi için tüm tedbirleri almış durumdayız.” dedi.

CAMİ TEMİZLİĞİ İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Bağlar Belediyesi, Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uzun süredir toplu ibadetlere kapalı olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen hafta açıklanan normalleşme programı çerçevesinde 29 Mayıs’ta sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden ibadete açılması planlanan camilerde temizlik seferberliği uyguluyor.

Şu ana kadar ilçede bulunan 28 camii,antiseptik solüsyon ilacı ile dezenfekte edilip camilerin iç ve dış bölümleri ile halılar aynı anda hem sıcak hem de soğuk hava veren makinalarla temizlendi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından normalleşme programı kapsamında yeniden hizmete açılacak kurumları temizlemek için oluşturulan özel ekip,camilerin yanı sıra belediyeye  hizmet binaları, kamu kurum ve kuruluşlara ait binalar, kültür merkezleri,  Kur’an Kursları ve öğrenci yurtlarını dezenfekte etti.

cami-temizlik.jpg

“CAMİLERİMİZLE İLGİLİ HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK”

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilk günden itibaren ilçede “Panik yok, önlem var” sloganıyla dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlatarak; vatandaşların mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları gerektiğini, korunma kurallarına uyularak bu sürecin çok daha sağlıklı atlatılacağını söyledi.

Camileri dezenfekte edip aynı zamanda her türlü hijyen ve temizliğe tabi tuttuklarını belirten Beyoğlu,”Vatandaşlarımızın temiz ve hijyenik koşullarda ibadet etmesi için tüm tedbirleri almış durumdayız. Camilerimizi hem dezenfekte ettik hem de baştan aşağı temizleyerek hijyenik hale getirdik.” dedi.

KARANTİNADAKİ VATANDAŞLARA TATLI İKRAMI

101233.jpg

Öte yandan, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid -19) tedbirleri kapsamında Kazakistan'dan getirilerek Halid Bin Velid Öğrenci Yurdu'na yerleştirilen ve karantina süreci devam eden vatandaşları Kadir Gecesinde ziyaret etti, tatlı ikramında bulundu.

"Sizler burada huzur ve güven içerisinde bizlerin misafirisiniz" diyen Beyoğlu, karantinadaki vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti. Beyoğlu, ziyaret sırasında yurt bahçesindeki yeşil alana fidan dikti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan anısına dikilen fidanları da suladı.

 Vatandaşların Diyarbakır'da huzur ve güven içerisinde olduğunu belirten Beyoğlu,"Devletimiz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu başarılı mücadele (Kovid-19) ile dünyaya örnek oldu. Devletimiz hem kendi vatandaşlarını mağdur etmedi hem de dünyanın her yerine yardım eli uzattı. Böyle bir lidere ve devlete sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Sizler karantina süreci bitene kadar burada bereketi ve misafirperverliği ile ünlü kadim kentimizin misafirlerisiniz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.