3 İlden Aynı Anda 3 Şehit Haberi

3 İlden Aynı Anda 3 Şehit Haberi
Bingöl'de çıkan çatışmada 1 korucu şehit oldu. Adıyaman'da kazada yaralanan polis, şehit düştü. İstanbul'da da 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan kişi, sabah şehit oldu.

Bingöl, Adıyaman ve İstanbul'dan aynı anda 3 şehit haberi geldi. Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde Cehennem Ormanları bölgesinde çıkan çatışmada 1 geçici köy korucusu şehit oldu, 1 korucu da yaralandı.

Adıyaman'da geçen perşembe günü zırhlı aracın devrilmesiyle meydana gelen ve 1 polisin şehit olduğu kazada yaralanan polis memuru 26 yaşındaki Selvet Şimşek tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasını savunmak için Saraçhane'ye giden ve darbeci hainler tarafından iki kurşunla ağır yaralanan Ramazan Sarıkaya, bugün sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

 

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında bir grup PKK'lininbulunduğu bilgisi üzerine bu sabah saatlerinde güvenlik güçleri PKK'lileri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

ÇATIŞMADA 1 KÖY KORUCUSU ŞEHİT OLDU

Geçici köy korucularının da katıldığı operasyon sırasında PKK'lilerle yaşanan çatışmada 1 geçici köy korucusu şehit oldu, 1 korucu da yaralandı. Yaralı korucu Bingöl Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Bölgede PKK'lileri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

ADIYAMAN

Adıyaman'da, geçen perşembe günü Yeşilyurt Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde Mevlit Alan yönetimindeki 16 LD 756 plakalı otomobil ile özel hareket polislerini taşıyan 'akrep' denilen zırhlı araç çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan zırhlı araç takla atarak devrildi. Kazada, zırhlı araçta bulunan ve yaralanarak hastaneye götürülen polis memurlarından Seracettin Kılınç, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Aynı kazada yaralanan ve Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen yaralı polis memurlarından Selvet Şimşek de bu sabah tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ACI HABERİ ALAN MESLEKTAŞLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Selvet Şimşek'in şehit düştüğü haberini alan meslektaşları hastaneye akın etti. Şehit polis memurunun bugün düzenlenecek törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Çanakkale'ye gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan aynı kazada yaralanan polis memuru Rıza Cerit'in sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

İSTANBUL

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasını savunmak için Saraçhane'ye giden ve darbeci hainler tarafından iki kurşunla ağır yaralanan Ramazan Sarıkaya, bugün sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

HAİNLERİN 2 KURŞUNUYLA AĞIR YARALANMIŞTI

Ramazan Sarıkaya, 15 Temmuz gecesi darbeci hainlere 'Dur' demek için Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Beledeyesi'ne gitmiş, burada hainler tarafından iki kurşunla ağır yaralanmıştı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden 52 yaşındaki Ramazan Sarıkaya, bu sabah saat 10.00 sıralarında geçirdiği ani kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Sarıkaya'nın 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.

KARAKOLA PKK SALDIRISI

Van'da dün saat 22.15 sıralarında ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Yukar Narlıca Jandarma Karakolu'na PKK'lilerce saldırı düzenledi. Uzun namlulu silah ve roketatarlarla yapılan saldırıya nebetteki askerler anında karşılık verdi.

1 ASKER YARALANDI

Yaklaşık 2 saat süren çatışmada bir asker yaralanırken, PKK'liler geçenin karanlığından yararlanarak kaçtı. Van'da tedavi altına alınan askerin sağlık durumunun iyi olduğu, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KARAYOLUNA PATLAYICI

Bölgede operasyonlar sürerken, sabah saatlerinde ise Van kent merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Van-Çatak-Bahçesaray yol ayrımında teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı tespit edildi.

HASAR MEYDANA GELDİ

Güvenlik güçleri karayolunu trafiğe kapattıktan sonra el yapımı patlatıcıyı kontrollu şekilde inflak ettirererek imha etti. Patlamanın ardından ise karayolunda hasar meydana geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.