3 muhtar adayı da aynı oranda oy aldı

3 muhtar adayı da aynı oranda oy aldı
Pazar günü yapılan Yerel seçimlerde bir ilk yaşandı. Elazığ’ın Maden İlçesine bağlı Ağadibek köyünde muhtarlık için yarışan 3 aday 35’er oy aldı.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Pazar günü yapılan Yerel seçimlerde bir ilk yaşandı. Elazığ’ın Maden İlçesine bağlı Ağadibek köyünde muhtarlık için yarışan 3 aday 35’er oy aldı. İlçe seçim Kurulunun kararı ile muhtarın belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Köyün en yaşlısı tarafından gerçekleştirilen kura çekiminde Adem Alptekin muhtar oldu.

Pazar günü yapılan yerel seçimlerde örneğine az rastlanır bir olay yaşandı. Elazığ’ın Maden İlçesine bağlı Ağadibek köyünde Ömer Arslan, Yılmaz Aydın ve Adem Alptekin muhtarlık için aday oldu.

Oy verme işleminin ardından 105 seçmenin oyları sayıldı. Sayımın ardından Muhtar adayları Arslan, Aydın ve Alptekin, 35’er oy aldı. Adayların aldığı oyların eşit çıkması üzerine durum Maden İlçe seçim Kurulu’na bildirildi. Seçim kurulu da Ağadibek muhtarının belirlenmesi için kura çekimi yapılmasına karar verdi. Köy sakinlerinin ve muhtar adaylarının da bulunduğu kura çekimi köyün en yaşlı kişisine çektirildi. Kura sonucu Ağadibek köyünün yeni muhtarı Adem Altpekin oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.