‘30 bin insanın eli yakanızda olacak!’

‘30 bin insanın eli yakanızda olacak!’
Diyarbakır ‘da bulunan, Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SARMAŞIK) Genel Sekreteri Mehmet Şerif Camcı, 17 Aralık operasyonları sonrasında ortaya çıkan ‘yolsuzluk ve hırsızlık’ olaylarını gazetemiz Tigris Haber’e değerlendirdi.

Özel Haber

Haci GÜNEŞ

DİYARBAKIR -  SARMAŞIK Derneği Genel Sekreteri Mehmet Şerif Camcı, 17 Aralık operasyonları sonrası ortaya çıkan ‘yolsuzluk ve hırsızlık’ olaylarını gazetemiz Tigris Haber’e değerlendirdi Camcı, 17 Aralık’ta gerçekleştirilen operasyon sonrası ortaya çıkan yolsuzluk ve hırsızlık olayları, bölge insanını derinden etkilediğini ifade ederek, “Bu paralar insanlarımızın cebinden çıkan paralardır. Milyonlarca insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı bir ülkede, birilerinin evinde ayakkabı kutularının içinde dahi balyalarla paralar çıkıyorsa; buna tek kelimeyle vicdansızlık diyorum. Bizim için sürpriz olan bir durum değildi açıkçası. Biz, bu iktidarın da, önceki iktidarlar gibi temiz olmadığını biliyorduk. Yolsuzluk ve hırsızlık olaylarının içinde Başbakan Erdoğan’ın oğlunun adının da geçtiğini de biliyoruz” dedi.

‘Diyarbakır’da 30 bin insan evine ekmek götüremiyor’

Gelinen aşamada AKP iktidarı ve hükümetinin, diğer iktidarlardan farklı olarak, hem yolsuzluk – hırsızlık; hem de hukuki boyutuyla kontrolü tamamen kaybettiğini ifade eden Camcı, “Eğer bir ülkede yolsuzluk ve hırsızlık varsa ve bu çemberin içinde bakan ve bakanların çocukları da yer almışsa, bu demektir ki tren raydan çıkmış, fren patlamış ve bilinmez bir mecraya doğru gidiyoruz ” şeklinde konuştu. Camcı, “Sadece Diyarbakır’da, yardımlarla geçinen ve evine tek ekmek götüremeyen 5 bin aile var. Bunu ortalama altı ile çarptığımızda 30 bin kişi yapar. Bu 30 bin kişi, evine tek ekmek götüremiyor. Bu götürülen parada bu insanların payı da var. Bu yurttaşlarımızın elleri, bu hırsızların yakasında olacaktır” şeklinde konuştu.

‘AKP’nin maskesi düşmüştür’

Bu hükümet, din istismarı ve yaprak, insanları bugüne kadar kandırdığını öne süren Camcı, 17 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzluk ve hırsızlıklarla AKP’nin maskesinin düştüğünü belirtti. AKP’nin bölgede; ‘Allah, din’ diyerek, kutsal değerleri istismar ederek insanlardan oy aldığını dile getiren Camcı, “Bu iktidar partisi hangi vaatlerle bölgeden oy aldı?  Din istismarı dışında ‘yolsuzluk ve yoksulluğu bitireceğiz’ vaadi veren kimdi? Bunları ne çabuk unuttunuz. Binlerce insan burada açken, yine yüzlerce insan sokaklarda dilenirken, siz balya balya paraları ayakkabı kutularının içinde saklıyorsunuz. Bu mu sizin din anlayışınız? Bu mu sizin adaletiniz. Bu kadar insanın hakkı var sizde, bu insanların elleri,  kıyamete kadar yakanızda olacaktır” dedi.Camcı, hırsızlık ve yolsuzluğun her dinde haram olduğunu hatırlatarak, ama Türkiye’deki söylemlerle pratikler arasında dağlar kadar fark olduğunu vurguladı.

‘Asgari ücretle değil, yolsuzlukla mücadele et’

Yoksulların siyasetten uzak durmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Camcı şunları dile getirdi: “Hükümet,  asgari ücretteki artışı durdurmak için günlerce seferber oldu ve sonunda istediğini de yaptı. Yaptığı artış sadece 46 lira. İnsanlarla dalga geçer gibi.  Asgari ücretin artmaması için verilen uğraşın çeyreği kadar yolsuzluk ve hırsızlığa verilseydi bu olayların hepsi yaşanmayacaktı” dedi. Camcı, bu haksızlıkların üzerine gidilmesi ve olayın peşinin bırakılmaması gerektiğini belirterek, “Başta bu partiye oy veren yoksul inanlarımız olmak üzere, tüm yoksullar, tüm sivil toplum örgütleri; bu olaylarının üzerine gitmeliyiz. Sandıkta, hukukla ve sokaklara çıkarak bunun hesabını sormalıyız” diye belirtti.

sarmasik--m.-serfi-camci.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.