30 kişi alınacak, 600 kişi başvurdu

30 kişi alınacak, 600 kişi başvurdu
Diyarbakır Adliyesi'ne alınacak 30 kişilik katip personeli sınavına 600 kişi müracaatta bulundu.

DİYARBAKIR- Diyarbakır Bölge Adliyesi'nde yapılan sınava girecek adaylar, sabah erken saatlerde adliye binasına gelmeye başladı. Sınav yerine aileleri ile birlikte gelen adaylar, 3 dakikada 90 kelime yazmak için ter döktü. Sınava girecek adaylar erken saatlerde sınav binası önünde oturarak klavye çalışması yaptı. Sınava Trakya'dan gelen 3 aday da başvurdu. Adaylar, sınava girene kadar ellerindeki klavyelerle alıştırma yaptı.
Tekirdağ’dan sınav için gelen Leyla Çalışkan, çok heyecanlı olmadığını söyledi. Çalışkan, "Umutsuzluk vardır. Metinler değiştirildi. Eski çalıştığımız metinlerden sorulmayacak. Biz onlara çalıştık. O yüzden umutsuzluk olduğu için heyecan da olmuyor. Şimdi biraz daha iyi. Daha önce 3 bin kişi başvuruda bulunmuştu" dedi. 
Sınavdan çıkan aday Halit Kansu ise, zor bir metinle karşılaştığını belirtti. Kansu, "Kelimeler zordu. İlk başta 130 kelime yazdım. Biraz stres ve zorlukla çabaladım. Sıralamaya girebilirsem eğer iyi olur. Talep çok fazla oldu. 600 kişi başvuruda bulundu. Kısmet artık" diye konuştu.
Çocuğunu sınav binası önünde bekleyen Batmanlı Süleyman Angay da, kısmet olursa çocuğunun sınavı geçebileceğini aktardı. Angay, "Allah'ın izniyle çocuğum sınavı geçer. Hayırlısı, olmazsa olmaz. Çok çalıştı, umarım kazanır. İnşallah 4 aylık emeği boşa gitmez" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.