30 köy elektriksiz ve susuz kaldı

30 köy elektriksiz ve susuz kaldı
DEDAŞ Siverek ilçesine bağlı Karacadağ bölgesinde bulunan 30'a yakın köyün elektriğini kesti.

URFA -  2 günden bu yana devam eden elektrik kesintisi nedeniyle suların da kesildiği bölgede, hayat adeta durma noktasına geldi. 


Urfa'nın Siverek ilçesine bağlı Karacadağ bölgesinde bulunan 30'a yakın köyde 2 günden bu yana elektrik ve su kesik. Kesintinin, bölgedeki trafolara yerleştirilmek istenen bir cihazın köylüler tarafından takılmasının engellendiği gerekçesiyle Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından yapıldığı ve adından ise su kesintisinin yaşandığı bölgede, adeta hayat durma noktasına geldi. Duruma tepki gösteren yurttaşlar, trafodan çıkan elektrik miktarı ile köylerin sarfiyatını karşılaştıran cihazın, aradaki enerji kaybını köylerin faturalarına eklemekte kullanıldığını savunarak, söz konusu faturaların ödenemez miktarlarda geldiğine dikkat çekti. 

DEDAŞ'ın yurttaşları cezalandırmak amacıyla Karacadağ bölgesinde bulunan Xirbê Hestiya, Qoncik, Sorîce, Ermelî, Bejîk, Demircî, Noxut, Qeynter, Uzun Ziyaret, Teyşt, Ecelok, Xirbê Garisa, Zengetil, Eretûl, Cinhesar, Emmenî, Çixirx, Tulêpan, Taboxa, Qelîştek, Reşeli, Gulpar, Xirbê Cunya, Xirbê Reş ve bu köylere bağlı onlarca mezraya elektrik vermediğini belirten Xirbê Hestiya sakini Ahmet Kaya, bu köylerin büyük bir çoğunluğunun HDP'ye oy veren köyler olduğuna dikkat çekerek "Söz konusu cihazın takılmasına müsaade etmeyen yüzlerce köye elektrik verilmeye devam ederken bizim köylerimiz 2 günden bu yanadır elektriksiz ve susuz yaşamaya mahkum bırakılmıştır. Bu köyler yaşamsal ihtiyaçlarını bile karşılamakta güçlük çekiyor" dedi. Kayıp enerji miktarının faturalara eklenmesinin yasal olmadığı gibi kabul edilemeyeceğine vurgu yapan Kaya, "Abonesi olmayan veya kaçak kullanılan elektriğin parasını sizden alacağız diyorlar" diyerek, duruma tepki gösterdi.(Diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.