30 Milyon avro çöpe gitti

30 Milyon avro çöpe gitti
30 milyon Avro’luk hibe, köylüler ile belediye arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle geri gitmişti. 'Katı atık projesine' sil baştan başlanacak.

ozel-saffet-azbay-001.png

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’nin AB desteğiyle hayata geçirmek istediği ‘Katı Atık’ projesi belediye ile köylüler arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle gerçekleşememişti. Kayyum yönetiminin yeniden canlandırdığı proje BM Göçmen Fonu’ndan sağlanan kaynakla hayata geçirilecek. İhale Ocak ayında yapılacak.

Köylüler sorun çıkardı, Bakanlık iptal etti

Diyarbakır’da HDP’li Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın eş başkanlığı döneminde Avrupa Birliği’nden (AB) sağlanan fonla hayata geçirilmek istenen ancak tesisin kurulacağı yer konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle rafa kaldırılan ‘Katı Atık’ projesi yeniden canlandırılıyor. Tesisin kurulacağı yer olan Sevindik Köyü’nde önce anlaşmaya varılan köylülerle daha sonra kriz yaşanması üzerine proje hayata geçirilememişti. Yer konusundaki sorunlar nedeniyle Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iptal edilen 30 milyon Avro değerindeki proje yeni haliyle kayyum yönetimi tarafından hayata geçiriliyor.

Yeni bedeli 24 milyon Avro

Proje, köylülerle olan sorunların aşılmasından sonra yine Sevindik Köyü’nde uygulanacak. Projenin kaynağı bu defa Birleşmiş Milletler (BM) Göçmenlere Yardım Fonu’ndan karşılanacak. Projenin yeni maliyeti 24 milyon Avro olarak açıklandı. Diyarbakır için hem ekonomik katkı hem de çevre sorunlarını çözme konusunda önem taşıyan Katı Atık Projesi’nin yeni ihalesi Ocak ayında yapılacak.  Belediye kaynakları, projenin hayata geçmesi konusunda hiçbir engel ve sorun kalmadığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.