33 kırsal mahalle sakini 11 kilometrelik yola asfalt istedi

33 kırsal mahalle sakini 11 kilometrelik yola asfalt istedi
Diyarbakır’ın Merkez sur ilçesine bağlı Sati Mahallesi ile birlikte 33 kırsal mahallenin ulaşımını sağlayan 11 kilometrelik yolun aradan geçen 1,5 yıla rağmen halen asfaltlanması tepkiye yol açtı.

Sait BAYRAM’ın Haber

TİGRİS HABER - Geçtiğimiz yıl Meclis gündemine taşınan Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı Sati Mahallesi Grup yolu ile ilgili şimdiye kadar bir ilerleme kaydedilmemesi tepki çekti. 11 kilometrelik yol boyunca toz yutan Mahalle sakinleri, yeni Büyükşehir Belediyesi yönetiminden asfalt talebinde bulundu.

33-mahalle-asfalt-taleinnde-bulundu-1.jpeg

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ve 33 köyün/mahallenin kullandığı 11 kilometrelik Sati Grup Yolu 1,5 yıl önce yeniden yapılması için asfaltı söküldü. Yeniden onarımı ve asfalt yapılması beklenen yolun bugüne yapılmadı. Mucur dökülerek, geçiştirilen yolda bu aralar toz bulutları yükseliyor.

33-mahalle-asfalt-taleinnde-bulundu-2.jpeg

Dönemin kayyım ile yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yolun bir türlü yeniden asfaltlanmaması nedeniyle vatandaşların mağduriyeti sürüyor.

33-mahalle-asfalt-taleinnde-bulundu-3.jpeg

Şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 200 nüfuslu Sati Mahallesi sakinleri, o dönem kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesine defalarca dilekçe yazmalarına rağmen yolun asfaltlanamadığından yakındı.

Sati Mahallesi sakinlerinden Mehmet Emin Arslan, yeni seçilen Büyükşehir ve Sur Belediyesi yönetiminden 11 kilometrelik yolun asfalt yapılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.