4 bin ücretli öğretmen alındı

4 bin ücretli öğretmen alındı
4 bin ücretli öğretmen alındı

Diyarbakır’da açığa alınan 4 bin 314 öğretmenin yerine 4 bin sözleşmeli öğretmen alındı. Bazı ilçelerde 2 yıllık Ziraat Fakültesi ve Peyzaj bölümünden mezun bazı kişilerin ücretli öğretmenliğe alındıkları iddia edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, “Diyarbakır kent merkezinde formasyon almayan öğretmen yok. İlçelerde belki 2 yıllık mezunlar alınmış olabilir ama kent merkezinin yüzde 99’u kendi dallarında branş eğitim alan kişilerdir. Şuan öğretmensiz sınıf kalmadı” dedi.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 11 bin 285 öğretmenin açığa alınması nedeniyle bölgenin birçok il ve ilçesinde eğitim ve öğretimde aksamalar yaşanmaya devam ediyor. Önceki gün ilk ders zili ile birlikte okula giden binlerce öğrenci öğretmenini karşısında görmedi, birçok okulda ders yapılmadan öğrenciler evinin yolunu tuttu. Diyarbakır ve bölge illerinde yaşanan sıkıntıların çözümü için İl Milli Eğitim Müdürlükleri sözleşmeli öğretmen alımı ile sorunlara çözüm arıyor.

Yaşanan sorunların çözümüne ilişkin Tigris Haber Gazetesine konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, “4 bin 314 kişinin açığa alınması ile birlikte sözleşmeli öğretmen alımı ile kentimizde yaşanan boşluğu doldurmaya başladık. Şuana kadar 4 bin sözleşmeli öğretmen alımı yaptık. Hemen hemen öğretmensiz sınıfımız kalmadı. Bazı öğretmenlerin yer değişikliği nedeniyle küçük aksaklıklar dışında bir sorunumuz yok. Kent merkezinde aldığımız öğretmenlerin yüzde 99’u 4 yıllık fakülte mezunları ve branş öğretmenleridir. 2 yıllık fakülte mezunu kişilerin ücretli öğretmenliğe alımı söz konusu değil, kent merkezinde böyle bir durum yok. İlçe merkezlerinde bu husus olabilir. Bunun nedeni de bazı yerlerde KPSS hazırlığı yapan kişilerin görevi bırakması nedeniyle boşluk doluyor. Bu boşlukta bu şekilde telafi edilmeye çalışılıyor. Ama biz mümkün mertebe 4 yıllık fakülte mezunu ve branş öğretmenliği yapan kişiler tercihimizdir. Sorunların çözümü için uğraşıyoruz” dedi.

Hangi ilde kaç öğretmen açığa alındı

Diyarbakır’da 4 bin 314, Şanlıurfa’da 462, Adıyaman’da 466, Siirt’te 52, Batman’da 946, Mardin’de 1.780, İzmir’de 20, Artvin’de 42, Eskişehir’de 4, Konya’da 4, İstanbul’da 216, Muğla’da 7, Giresun’da 2, Muş’ta 7, Manisa’da 7, Malatya’da 1, Mersin Tarsus Şubesi’nde 3 ve Çanakkale’de de 3 KESK üyesi öğretmen açığa alındı.

Özcan YILDIZ/özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.