4 yaşındaki çocuk ilgisizlik kurbanı mı?

4 yaşındaki çocuk ilgisizlik kurbanı mı?
Tatvan Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren Ulaş Uylaş isimli 4 yaşındaki çocuğun ailesi, çocuklarının sağlık personelinin ilgisizliğinden dolayı yaşamını yitirdiğini ileri sürdü.

BİTLİS’in Ahlat İlçesi Ovakışla Beldesi'nde yaşayan Uylaş ailesi, yüksek ateş şikayetiyle 4 yaşındaki Ulaş Uylaş isimli çocuklarını, Tatvan Devlet Hastanesi Ek Hizmet binasına getirdi. Önceki gün saat 10:30'da hastaneye getirilen çocuk, öğleden sonra saat 15:00 sıralarında yaşamını yitirdi. Uylaş'ın yakınları, saatlerce hastanede boşuna bekletildiklerini, doktor ve hastane yönetiminin hastayla ilgilenmediğini savunarak, çocuğun ilgisizlikten dolayı yaşamını yitirdiğini iddia etti.

“Çocuk öldükten sonra Van'a sevk ettiler”

Hasta yakını Celal Bayar küçük çocuğun yaşamını yitirdikten sonra Van'a sevk edilmek istendiğini belirterek, ''Hastaneye geldim ve çocuğun durumunu sordum. Yakınlarımız, hastane çalışanlarının hasta çocukla ilgilenmediğini söylediler. Çocuğu sandalyeye yatıran hemşire ve doktor çocuğa serum vererek kendi odalarına çekildiler ve sohbete dalıp gülüp eğlendiler. O sırada çocuk vefat etti. İş işten geçtikten sonra çocuğu Van'a sevk etmek istediler, çünkü bizi uyutup çocuğun yolda öldüğünü söyleyeceklerdi. Biz bu haksızlığı kabul etmiyoruz ve şikayetçiyiz" dedi.

Konuya ilişkin ulaşılmaya çalışılan hastane yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçındı. (diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.