4 yıldızlı mezarlık hizmeti

4 yıldızlı mezarlık hizmeti
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Cevat Can, kentin mezarlık ihtiyacının 3-4 yıl sonra yetmeyeceğini belirterek, “Kentin 40- 50 yıllık mezarlık sorunun çözmek için alan hazırlama çalışmamız sürüyor. Yakın süre içinde bu sorunu ortad

Türkiye’de ilk kez ücretsiz mezarlık hizmeti veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarıyla kente yaşayan vatandaşların büyük takdirini toplamaya devam ediyor.

mezarlik-(1).jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Cevat Can, 15 yıldan bu yana mezarlık hizmetlerini ücretsiz yaptıklarını belirterek, “Kefen, taşıma, nakil, yıkama, cenazenin şehir içi ve dışına taşınması ile ilgili tüm hizmetlerimizi ücretsiz yapmaktayız. Cenaze yıkama ve defin işlemlerimiz sabah 07.00’dan gece 23.00’a kadar sürmekte. Hizmet binamızda 6 morg ünitesi bulunmakta. 1’i kepçe olmak üzere 9’da cenaze aracımız bulunmakta. 3 imam olmak üzere 85 personelimiz ile vatandaşlarımıza 24 saat hizmet sunuyoruz” dedi.

mezarlik-(2).jpg

Yılda 500 bin TL masraf

Mezarlık hizmetlerini daha iyi yapabilmek için Alo 188 nolu hattı devreye soktuklarını belirten Can, hatta gelen tüm telefonlara cevap verdiklerini, bu sayede tüm vatandaşlara hizmet sunmaya çalıştıklarını söyledi. Eskiden cenaze giderlerinin büyük bir sıkıntı olduğunu kaydeden Can, “Geçmiş yıllarda bir insan önce kefen ve cenaze işlemleri ile alakalı para toplardı ve bunun için büyük sıkıntılar yaşardı. Ama 15 yıldır belediyemiz bu uygulama ile kefen ve cenaze sorunun ortadan kaldırdı. Belediyemiz tüm kefen ve cenaze işlemlerini ücretsiz yaparak, insanları bu dertten kurtardı. Yılda ortalama 500 bin TL’lik cenaze masraflarını belediyemiz karşılıyor” şeklinde konuştu.

mezarlik-(5).jpg

Yılda 2 bin kişi defin ediliyor

Mevcut mezarlık alanların 3-4 yıl içinde dolacağını ve mezarlık sorununun çözümü için çalışma yaptıklarını kaydeden Can, “Kentin 40-50 yıllık mezarlık sorunun çözmek için alan çalışmalarımız devam ediyor. 3-4 hatta 5 yıllık mezarlık sorunumuz yok. Kentteki 12 mezarlıkta yılda ortalama 2 bin 500 kişinin defin işlemi yapılıyor. Yılda 2 bine yakın da cenaze nakili yapılmakta. Yeni Köy mezarlığında sıralı defin işlemi yapıyoruz. 90 dönümlük bir arsa tahsis edildi ama buna rağmen mezarlık ihtiyacımız var. Ayrıca merkeze bağlı mahallerde de bazı çalışmalar yapmaktayız. 30 bin metre tel örgü alarak merkeze bağlı mehellerimizdeki mezarlık alanlarını tel örgü ile kapattık” dedi.

Perşembe günleri Mardinkapı ve Yeniköy Mezarlıklarında dijital ses sistemi ile Yasin-i şerif okuttuklarını kaydeden Can, “Alo 188 hattı yılda 10 bine yakın kişi aramakta” diye konuştu.

Özel Haber: İlyas AKENGİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.