42 meslek odası onlar için toplandı

42 meslek odası onlar için toplandı
Diyarbakır'daki meslek odaları Rojava ve Şengal için kampanya başlattı

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (DESOB) ve birliğe bağlı 42 meslek odası tarafından Şengal ve Rojava halkıyla dayanışmak amacıyla yardım kampanyası başlatılırken, birçok merkezde de yardımlar sürüyor. 

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (DESOB) bünyesindeki 42 meslek odası ve Diyarbakır Ticaret Borsası tarafından Rojava ve Şengal'de IŞİD çetecilerinin saldırılarının ardından göç etmek zorunda kalan halka dönük yardım kampanyasının starttı verildi. Kampanyanın startı ve duyarlılık çağrısı Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın açıklamasıyla yapıldı. Açıklamaya DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu'nun yanı sıra meslek odaları temsilcileri ve DTK bünyesinde oluşturulan Rojava Koordinasyonu temsilcileri katıldı.


Basın açıklamasını yapan DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, "Şengal ve Rojava'da yaşanan savaş oraya düşen her bir bomba, orada yükselen her bir çığlık bizim de canımızı yakmakta, insanım diyen herkesin yüreğini de derinden yaralamaktadır" ifadelerini kullandı. Rojava ve Şengal'de her gün onlarca insanın yaşamını yitirdiğini dile getiren Ebedinoğlu, buna neden olan ve fırsat sunan tüm kesimleri kınayarak konuşmasını sürdürdü. Ortadoğu'da giderek hızlanan iç savaşın her türlü savaş hukukundan ve ahlakından yoksun olduğuna işaret eden Ebedinoğlu, feryat ve ağıtların yükseldiği tüm coğrafyada yaşanan gelişmeler karşısında da seferber olduklarını söyledi. 

Bu kapsamda Şengal ve Rojava halkıyla dayanışmak amacıyla toplanacak yardımlar için birlik bünyesinde toplama merkezi oluşturduklarını aktaran Ebedinoğlu, "Esnaflarımızdan gelecek olan yardımları tek çatı altında toplayarak oradaki kardeşlerimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Diyarbakır'daki diğer sivil toplum kuruluşlarımızın, Diyarbakır halkımızın bu çağrımıza ve başlattığımız bu kampanyayı desteklemelerini önemle rica ediyoruz. Halkımızın bu bilinçle gerekli duyarlılığı göstereceğini ve Rojava'yı Kürtsüzleştirme politikalarının da boşa çıkacağına dair inancımızın ve güvenimizin tam olduğunu bir kez daha yeniliyoruz" dedi. 

ŞENGAL' E YARDIMLAR DEVAM EDİYOR 

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde bulunan PKK'li tutsaklar ise, aralarında topladıkları yardım kıyafetlerini aileleri aracılığıyla Şengal halkına gönderdi. Yalova Emek ve Demokrasi Platformu ise başlatılan Şengal ile dayanışma ardım kampanyasına destek olmak amacıyla topladıkları yardım paketlerinden oluşan ilk yardım kamyonunu dün yola çıkardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.