47 kavşakta Akıllı Kavşak Sistemi devreye girdi

47 kavşakta Akıllı Kavşak Sistemi devreye girdi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yürüttüğü Akıllı Kavşak Sistemi çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayarak 54 kavşaktan 47’sinde uygulamayı başlattı.

 


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla kavşaklarda sürdürdüğü ve ihale bedeli 2 milyon 790 bin TL olan Akıllı Kavşak Sistemi Projesi sona yaklaşıyor. Kent genelindeki 54 kavşakta çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 47 kavşakta çalışmaları tamamlayıp uygulamayı başlattı. Ekipler, 7 kavşakta ise asfalt serme veya kaldırım yenileme çalışmalarının tamamlanmasını beklerken, uygulamanın 7 kavşakta hayata geçirilmesiyle birlikte Akıllı Kavşak Sistemi Projesi tamamlanacak.

Yoğunluk yüzde 90 azalacak

Akıllı Kavşak Sistemi ile araç yoğunluğuna göre kameralar ışık sistemini otomatik yönlendirecek. Kontrol için kurulacak merkezden yoğunluk sırasında manüel müdahale ile trafik akışında yoğunluk yaşanmasının önüne geçilecek. Akıllı Kavşak Sistemi'nin tüm kavşaklarda devreye alınmasıyla birlikte trafik yoğunluğunda yüzde 90 rahatlama olması hedefleniyor.

Uygulamanın getirdiği faydalar

Akıllı Kavşak Sistemi’nin getirdiği faydalar ise şöyle: "Yol kapasitelerinin yüksek verimde kullanılması, sürücü ve yaya trafik güvenliğinin arttırılması, emisyon salınım oranlarının düşürülmesi, yakıt ve yedek parça harcamalarının azaltılması, bekleme sürelerinin azaltılması, merkezi olarak arıza tespiti ve anındaya da en kısa sürede müdahalenin sağlanması, itfaiye araçlarının geçiş üstünlüğünün sağlanması, sinyalizasyon faz düzenlemelerinin otomatik yapılması, yeşil dalga uygulamalarına imkan sağlaması, acil afet durumlarında Trafik Kontrol Merkezinden şehir merkezinin kontrolünün sağlanması, çağrı merkezi kurularak otobüslerle ilgili şikayetlere anında müdahale edilmesi, en yoğun 9 durağın uzaktan izlenebilmesi."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.