5 bin göçmeni isteyen yok

5 bin göçmeni isteyen yok
Her fırsatta Türkiye'yi eleştiren Batı ülkelerinden Fransa ve İngiltere, 5 bin göçmeni bile kabul etmiyor.

İKİ ÜLKE BİRBİRİNE ATIYOR

Fransa'nın liman kenti Calais'de İngiltere'ye girmek için bekleyen yüzlerce göçmen, iki ülke arasında krize neden oldu. Fransa göçmen krizinin İngiltere tarafına taşınmasını söylerken, İngiltere ise Fransa'yı göçmenleri sınırda kontrol edemediği gerekçesiyle eleştiriyor.

Fransız siyasetçiler, göçmen krizinin İngiltere tarafındaki sınıra taşınması gerektiğini söylerken, İngiltere ise Fransa'yı göçmenleri sınırda kontrol edemediği gerekçesiyle eleştiriyor.

5 BİN GÖÇMENİ İDARE EDEMİYORLAR

Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart, İngiltere'nin Kent şehrinde transit bir sığınmacı kampı inşa edilerek göçmenlerin buraya yerleştirilmesi gerektiğini söyledi. Fransa hükümetinden sınırın Calais'den İngiltere'nin Kent şehrine taşınması antlaşmasını yeniden görüşmelerini istedi.

Independent gazetesi, böyle bir kararın Calais'deki göçmen krizinin Fransa topraklarından çıkarılarak İngiltere'ye taşınması anlamına geleceğini yazdı. Gazete, Bouchart'ın "İngilizler kendi kanunlarını Fransa sınırlarında uygulamaya çalışıyor. Benim kentim İngiliz değil Fransız" sözlerini de aktardı.

‘İngiltere bolluklar ülkesi değil’

İngiltere Göçmen Bakanı James Brokenshire ise İngiltere'nin bolluklar ülkesi olmadığını hükümet olarak göçmenlere göstermek istediklerini söyledi. Brokenshire, göçmenlerin İngiltere'ye gider gitmez otomatik olarak refah yardımlarını almaya hak kazanmadıklarını belirtti.

BBC Radyo 4'e konuşan bakan, Manş Denizi tünelinde yaşanan göçmen krizinin ardından hükümetin ülkede yaşayan sığınmacılarla ilgili yeni uygulamalar planlandığını da ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.