5 Haziran mitingine çağrı

5 Haziran mitingine çağrı
DTK, DBP, HDP, KJA ‘Toprağıma, suyuma, coğrafyama, irademe dokunma’ şiarı ile 5 Haziran’da İstasyon meydanında yapacakları mitinge çağrı amacıyla basın toplantısı düzenledi.

 

DTK konferans salonunda yapılan basın açıklamasında 5 Haziran’da İstasyon meydanında yapılacak mitinge çağrı yapılırken, HDP Milletvekili Nursel Aydoğan da dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

 5 Haziran’da HDP’ye yönelik bir tasfiye hareketinin başlatıldığını ifade eden Aydoğan, “Bugün AKP iktidarı tarafından partimiz HDP’ye yönelik bir tasfiye operasyonu vardır. 7 Haziran’da başlayan bu operasyonun önemli bir ayağı da dokunulmazlıklarımızın kaldırılarak meclisten atılmamızdır. TBMM’de son yapılan dokunulmazlık oylamalarından da anlaşılmıştır ki, HDP gerçek anlamda bir muhalefet partisidir. Sayısal anlamda CHP ana muhalefet partisi olabilir fakat yürüttüğümüz mücadele, Türkiye siyasal tarihine vurduğumuz damga nedeniyle Türkiye’nin gerçek ana muhalefet partisi HDP’dir” diye konuştu.

DTK, DBP, HDP, KJA ‘Toprağıma, suyuma, coğrafyama, irademe dokunma’ şiarı ile 5 Haziran’da İstasyon meydanında yapacağı mitinge ilişkin yaptı.

5 Haziran mitingine çağrı amaçlı yalpan basın açıklamasına, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, HDP İl Eş başkanı Gülşen Özer, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, DBP İl Eşbaşkan vekili Abdullah Eflatun, HDP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Abbas Ercan, DBP, HDP ilçe Eşbaşkanları ve partililerin katıldı.

5 Haziran mitinginin tertip komitesi sözcüsü Abbas Ercan’ın okuduğu basın açıklamasında 5 Haziran mitingine çağrı yapıldı. Ercan’ın okuduğu açıklamada, “Yıllardır coğrafyamızda yaşanan bütün boyutlarıyla kendisini gösteren ve bir halkı tarihsiz bırakarak kimliksizleştirmek isteyen hakim zihniyetin son saldırısı halkın iradesini hiçe sayarak demokratik siyasetin önünü tıkayan, milletvekillerimizin dokunulmazlıklarını kaldırma ve yerel yönetimlerdeki siyasi soykırımlar olmuştur. Bu uygulamaların temel nedeni demokrasinin günümüzde başat garantisi olan AKP ve zihniyetine karşı direnen KÜRT halkının iradesini kırmak, baş eğdirmektir. Doğamızı, ormanlarımızı yakarak, kentlerimizi yıkarak, tarihi varlıklarımızı, kültürümüzü yok etmeyi amaçlayan hakim anlayış bu günde bir bütün olarak seçilmişlerimizi hedef almıştır” denildi.

“Tertip komitesi ve kurumlarımız olarak tüm Halkımızı, iradesine sahip çıkması için 5 Haziran günü istasyon meydanında yapılacak mitingimize katılmaya davet ediyoruz” denilen açıklamanın ardından DBP İl Eşbaşkan vekili Abdullah Eflatun, Kürtçe olarak yaptığı konuşmasında,  5 Haziran mitingine çağrı yaptı.

5 Haziran günü yapılacak mitinge vatandaşların katılımı çağrısında bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da bir konuşma yaptı. 3 Ocak 2012 tarihinin Türkiye siyasi tarihi açısından çok önemli bir gün olduğunu vurgulayan Aydoğan, 7 Haziran ve 1 Kasım seçim süreçlerini değerlendirerek AK Parti hükümetinin Başkanlık sistemi çabalarına değindi.

AK Parti hükümetinin Başkanlık sistemini getirmek için HDP’ye yönelik bir tasfiye operasyonu başlattığını belirten Aydoğan, “ Bugün AKP iktidarı tarafından partimiz HDP’ye yönelik bir tasfiye operasyonu vardır. 7 Haziran’da başlayan bu operasyonun önemli bir ayağı da dokunulmazlıklarımızın kaldırılarak meclisten atılmamızdır. TBMM’de son yapılan dokunulmazlık oylamalarından da anlaşılmıştır ki, HDP gerçek anlamda bir muhalefet partisidir. Sayısal anlamda CHP ana muhalefet partisi olabilir fakat yürüttüğümüz mücadele, Türkiye siyasal tarihine vurduğumuz damga nedeniyle Türkiye’nin gerçek ana muhalefet partisi HDP’dir” diye konuştu.

AK Partinin Türkiye’nin gerçek ana muhalefet partisini meclisten atmak istediğini söyleyen Aydoğan, “Bu aslında halkın iradesine dokunmak, halkın iradesini yok saymaktır. AKP dokunulmazlıklarımızı kaldırarak, bizi meclisten atmakla tehdit ederek hem bize oy veren 6 milyon seçmenin iradesini kırmayı hedeflemekte hem de meclisteki iradeyi yok saymak istemektedir” dedi.

5 Haziran mitingi ile Türkiye’ye ve dünya kamuoyuna Kürt halkının iradesinin kırılamayacağının mesajını vereceklerini dile getiren Aydoğan, “  5 Haziran miting tarihi tesadüfî olarak seçilmiş değildir. HDP’ye yönelik tasfiye operasyonu 5 Haziran’da başlamıştır. 5 Haziran günü IŞİD tarafından İstasyon meydanına toplanan 200 bin kişiye yönelik olarak yapılan bu saldırı HDP’yi baraj altında bırakmak, AKP’yi tek başına iktidara taşımak amacıyla yapılmıştır” şeklinde konuştu.

5 Haziran Pazar günü saat 16.00’da yapılacak olan mitingin çağrısı ile açıklama sonlandırıldı.

Haber:Ali Abbas YILMAZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.