5 yıldızlı hastane dökülüyor!

5 yıldızlı hastane dökülüyor!
TOKİ tarafından 100 milyon TL'ye mal edilen, yetkililerin, "5 yıldızlı otel" olarak takdim ettiği DEAH çöp yığınlarından geçilmiyor ve adeta bir şantiyeyi andırıyor.

DİYARBAKIR - Bölgede sağlık alanında hizmet veren en büyük hastanesi olarak bilinen Elazığ yolu üzerinde Üç kuyular mevkiinde bulunan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi (DEAH), açıldığı günden beri eksiklerinin giderilmemesi ve hastanede yaşanılan sıkıntılar ile gündemden düşmüyor. 2010 yılında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 100 milyon TL'ye mal edilerek yapılan ve her seferinde yetkililerin "5 yıldızlı otelleri aratmayacağı" yönünde takdim ettiği ettiği hastanede, peyzaj düzenlemesi yapılmadığı gibi etrafında ise çöpten geçilmiyor. Hasta yakınlarının kalabileceği her hangi bir yer tesis edilmediğinden için, hasta yakınları, çöp içerisinde yiyecek-içecek ihtiyaçlarını görüyor. 86 bin metre kare üzerinde inşa edilen hastanede cami ve kafeterya gibi halkın kullanımına açılacak olan yapıların TOKİ ile yapılan ilk anlaşmada proje kapsamında olmasına rağmen hastanenin teslimi ardından gereklilikler yerine getirilmeyerek, inşaat halinde bırakıldı.

Hastane adeta bir sorun yuvası

TOKİ tarafından "tamamlandı" denilerek teslim edilen hastanede daha önce de, "Hastanenin çatısında bulunan bacaların yıkılması sonucu, hastaneyi duman basarak, hastalar zor durumda kalarak tahliye edilmesi, Hastaneye ek olarak yapılmak istenen acil servis bölümünün daha inşaat halindeyken çökmesi, Jeneratörlerin arızalı olması nedeniyle uzun süreli elektrik kesintilerinin yaşanması sonucu yoğun bakım ünitelerinde bulunan hastaların ölüm riski yaşaması, yağışlarda hastaneyi su basması, çatı kısmında yapımda kullanılan malzeme eksikliğinden yağmur sularından sızması" gibi bir çok olumsuzlukla gündeme geldi. Drenaj sistemindeki sorunlardan kaynaklı hastanenin bodrumunun sular altına kalması ve yaşanan maddi hasarlar. TOKİ hastanenin yapım aşamasında projesinde bulunan hastane alanı içerisindeki kafeterya ve caminin teslimatta olmayışı ve halen buna ilişkin bir çalışmanın yürütülmemesi.

Açık rogar yanında yemek ihtiyacı

Hasta yakınları günlük ortalama sıcakların 40 dereceyi aştığı kentte, hastane bahçesindeki çalı çırpı ve dikenli alanlar içerisindeki ufak tefek ağaçlar ile hastanenin sökülmüş olan kaldırım ve açık olan rogar kapakları yanında, gölgelik kısımlarda oturarak yemek ve dinlenme ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Sağlam gelen hasta çıkar

Görünümüyle adeta bir inşaat şantiyesini andıran hastane, yurttaşlardan tepki topluyor. Hasta yakınları için hastanede refakatçi olarak bulunan hasta yakınları dinlenecekleri, yemek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayacakları bir alanın olmayışı ile hastanenin mevcut inşaat halinde olmasından yakındı. Yaşanan rezalete tepki gösteren Emin Güzel isimli yurttaş (33), hastanenin bu haliyle hizmet veremeyeceğini belirterek, en azından temizlik konusunda hastanede bir düzenlemenin olması gerektiğini dile getirdi. Hastane alanında dinlenecekleri bir yer olmayışından ötürü mecburiyetten çalı çırpı ve dikenler içerisinde yemek zorunda kaldıklarını kaydeden Güzel, eliyle çevredeki çöpleri göstererek, "Buraya sağlam gelen de hastalanarak çıkar. Bu pislik içerisinde mecburiyetimizden dolayı oturuyoruz. Ne kadar yetkilere durumu aktarsak da kimse bu konuda bir çözüm üretmiyor" diye konuştu. (diha)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.