500 bin TL’lik sanat!

500 bin TL’lik sanat!
Çocuk parkı kahvehaneye çevrildi

Diyarbakır’da 500 bin liraya mal olan Sanat Sokağı’na yapılan çocuk parkı kahvehaneye çevrildi.

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’nde bulunan ve kentin sembol sokaklarından biri olan Sanat Sokağı’ndaki düzenlemeler, Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla geçtiğimiz günlerde tamamlanarak hizmete açıldı. 500 bin liraya mal olan çalışmalar kapsamında, kamusal alanlar artırıldı, yeşil alanlar, oturma ve çocuk oyun grupları oluşturuldu.

Ancak, sokağın içine yapılan çocuk parkının etrafına sandalyeler atıldı, çocukların oyun alanları işgal edildi. Özellikle akşam saatlerinde park yakınındaki kahvehaneler sandalyeleri parkın her tarafına koyarak müşterilerine hizmet sunuyor. Çocukların oyun oynadığı alanda büyükler sigara içerek kötü örnek olurken, aileler ise durumdan rahatsız. Çocuklarını parka getiren aileler durumdan rahatsız olmasına rağmen belediye görevlileri hala duruma el atmış değil.

Çocuklara kötü örnek oluyorlar

Çocuklarını parka getiren vatandaşlar, “Belediye çocuklar için güzel bir çocuk parkı yaptı. Ancak çocuk parkına konulan birçok oyun aletleri kırıldı. Çünkü küçüklerden çok büyükler biniyordu Çoğu kez çocuklarımızı parka getirdiğimizde büyüklerin oyun oynadığını görüyorduk. Görevli olmayınca da parktaki birçok alet kullanılamaz hale geldi. Akşam saatlerinde küçük çocuğumu alıp parka getiriyorum. Ancak bu defa başka bir olayla karşılaşıyoruz. Küçük çocukların oyun parkı büyükler tarafından işgal ediliyor. Bu yetmezmiş gibi parkın içine sandalyeler atılıyor ve park kahvehaneye çevriliyor. Çocukların hemen yanında sigara içiliyor ve çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar. Belediyenin bu duruma acilen bir düzenleme getirmesi lazım. Aksi halde yaptıkları bu güzel park bir süre sonra kahvehaneye çevrilecek” şeklinde sorunlarını dile getirdiler.

 

 

 

Dilek SEZER-ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.